Saturday, December 31, 2011

tahun baru..

happy new year everybody.. its time to move on.. cari duit lebih sikit sebab nak kaya.. berazam nak belajar bawak kereta balik.. kesian lesen yang sedia ada.. tak guna lagi...

sekarang susah nak bercakap.. mulut penuh dengan ulcer.. sampai kelidah-lidah.. ayah ade belikan minyak kelapa dara yang rasa dia langsung tak sedap.. hopefully boleh cepat sembuh.. nak makan susah.. tadi belanja family makan kfc.. AKU YANG BELANJA OK.. tapi tak boleh makan banyak.. sebab sakit :(.. sedihkannn

Sunday, December 11, 2011

douglas malloch berkata:

If you can't be a pine on the top of the hill
Be a scrub in the valley--but be
The best little scrub by the side of the rill;
Be a bush if you can't be a tree.
If you can't be a bush be a bit of the grass,
And some highway some happier make;
If you can't be a muskie then just be a bass--
But the liveliest bass in the lake!
We can't all be captains, we've got to be crew,
There's something for all of us here.
There's big work to do and there's lesser to do,
And the task we must do is the near.
If you can't be a highway then just be a trail,
If you can't be the sun be a star;
It isn't by size that you win or you fail--
Be the best of whatever you are!


Saturday, December 3, 2011

pet lover

actually i'm not lover... x suka haiwan.. tapi x benci ok.. kalau mereka tak kacau saya, saya pun tak akan mereka.. tapi tadi jalan jalan and singgah dekat satu pet shop.. i saw a very cute hamster.. rasa macam nak baling baling.. tapi kalau beli mesti takde orang nak jaga.. komitmen besar tuh.. i lagi prefer bela ikan than binatang bulu bulu tuh..

dekat tempat kerja ade satu ekor anjing yang menyakitkan hati.. suka meleset-leset kat orang lain.. aku patah balik kalau nampak dia.. teuk kena bahan ngan orang lain.. memang celaka laa.. siap ko anjing.. aku baling beras satu guni kat ko nanti.. berani laa dekat..

its more than three month i keje kat situ.. still lagi seronok.. huhu.. sometime kerja sangat banyak but semua orang kat situ buat kerja dengan cara yang menyeronokkan..

Friday, November 18, 2011

MUET

my sister have her Muet today.. ahakz.. tibe2 teringat time amek muet dulu.. memang sengsara.. tp yang time oral je laa.. bile time yg listening and writing tu bley blasah je kaannnn.. tp yang paling best masa nak pegi muet tu boleh x bangun pg plk kan.. kelam kabut ko.. nasib baik sempat.. huhu..  btw GUD LUCK FARAHIN FOR YOUR MUET

Thursday, October 6, 2011

KERJA SUDAHH

SALAM,

dah bekerja juga akhirnya.. walaupun macam malas nak kerja and sangat2 seronok duduk rumah, tapi kita kena melakukan sesuatu yang berfaedah.. hahaha.. just keje biasa2 je.. walaupun tak seberapa tapi boleh digunakan untuk mencari pengalaman...

Saturday, September 3, 2011

raya come and go

selamat hari raya semua!! walaupun dah masuk raya ke 6 tapi still raya kan?? never too late.. tahun ni aku raya kat kampung ayah.. yang penting setiap rumah singgah mesti dapat duit raya.. awesome!!  but the most
best moment when all the family members dapat gathered sama-sama.. so sweet..

tak semua ada..  huhu

family members


i raya sampai JB tau.. tapi macam tak percaya bila singgah plaza angsana tempat tutup.. macam pelik bila shopping complex tutup masa first day raya dan tak bagi notis pun.. membazir bayar parking walaupun bukan aku yang bayar.. 

p/s: jalan jem di hari raya.. kthnxbye

Monday, August 8, 2011

humble brag

pernah dengar tak perkataan nih?? aku baru tahu masa tengok cerita NCIS-LA.. benda ni adalah habit kebanyakan orang.. termasuk aku.. huhu..


humble brag ini mengikut google bermaksud "a humble brag is basically a specific type of bragging that masks the brag in a faux-humble guise."..  ambik!! sebijik aku copy.. huhu.. dalam bahasa melayu ialah berlagak dalam nada merendah diri... contohnya, "malunya aku tumpahkan air kat peha jay chou".. sebenarnya bukan nak mention sangat malu tu, tapi jumpa dengan jay chou yang dimaksudkan.. kiranya dia nak orang tau yang dia dah jumpa jay chou.. ko mampu??


just follow twitter humblebrag kalo nak baca tweet2 berlagak dari orang lain.. so start from now, mari kita cakap berlapik-lapik.. tapi aku suka tweet yang nih "I find it hard to gain weight. Tips to get fat people! Go!" ko ingat ko kurus laa ye!!


p/s: beratnya nak bawak laptop pegi mana2, sakit bahu.. nasib baik ade Ipad 2 nih..







Saturday, August 6, 2011

ramadhan tiba lagi!!

perasan tak sekarang waktu berlalu macam pantas gila kan?? tak sempat nak kejar.. malam pegi siang, siang pegi malam.. kadang kadang masa tu wasted macam tu jer.. tengok sinetron plus cerita korea.. peluang untuk kurus semakin jauh.. sediiih!!

aku just nak cakap macam sekejap je aku rasa.. macam baru je lepas puasa dengan kawan kawan aku masa kat uitm tuh.. tp sekarang dah puasa lagi sekali.. setahun macam sekejap je kan.. tapi puasa tahun ni best dapat puasa penuh dengan family.. best!! tadi aku terlebih gula lepas tu dapat laa hidayah nak buat kek coklat tuh.. betullah setan dah kena rantai..

love,
paris hilton

p/s: skandal ajak buat video

Wednesday, July 27, 2011

insomnia

sejak akhir akhir ni aku prasan yang aku dah terjangkit penyakit nih.. hohoho.. sangat sangat menyakitkan hati!!! pukul 4 pg pun terkebil kebil lagi..  tp dalam seminggu ni aku try laaa buat satu eksperimen.. akhirya aku dapat solution!! rupanya-rupanya kalau kita melapangkan or kiranya fokus kepada nak tido je buat kita senang nak tido.. kira tak payah pikir laa bsk nak buat ape xpun berangan tak tentu pasal.. so tak payah berangan sebelum tido.. tapi kan kalau aku tak online sebelum tido lagi cepat lelap!!

p/s: td baru pegi lagi satu interview.. doakan saya berjaya

Tuesday, July 19, 2011

durian!!!

sekarang musim durian kan?? mana mana pegi semua ade orang jual durian tepi jalan.. rumah aku pun kena tempias tempias si durian ni jugaklahh.. family aku jenis yang macam ketagih dengan durian.. dah macam dadah la kiranya durian tuh.. tapi aku jenis tak laa gila sangat dengan durian tuh.. makan sikit sikit je laa.. hal ini disebabkan sebab aku tak suka rasa panas lepas makan durian.. tau laa kan rasa dia macam mana.. rimas!!

 btw td aku baru lepas makan durian.. DENGAN BANYAKNYA!! kira lebih dari yang sepatutnya.. tadi aku lapar pastu semua orang dah tido.. aku nampak durian je dalam peti ais.. hehehe.. durian kan hot sekarang macam video klip kfc tuh.. eh tak bersih lagi hot..

fyi, aku jumpa video pre wedding nurul syuhada ngan laki dia.. very sweet.. macam video klip lagu bruno mars plak..



p/s: very the sweet kan
p/s/s: still hungry bebeh..

Wednesday, July 6, 2011

adele- rolling in the deep


p/s: jom kita praktis karok.. yehaaaa

Tuesday, July 5, 2011

3.35 in the morning

tak boleh tido.. tak boleh tido.. aiyark.. online guna broadband.. sebab takut nak bukak wifi.. nanti kena marah sebab tak tido lagi.... lama gila tak guna brodband lembap nih.. tapi kat sini laju plak.. kat kl slow.. aishh tak paham..

bye nak selongkar tumblr plak.. daa

sweet dreams everybody

Wednesday, June 29, 2011

life is short but sweet..

received a text message from my roommate masa kat matrix dulu.. dia cakap dia nak bertunang.. tahniah tahniah.. happy gila bila dapat tau kawan sebelah katil aku yang cun melecun tu dah nak bertunang.. im happy for u my dear.. tapi tak tau lagi pegi ke tak.. kalau ada rezeki sampailah saya ke perak.. huhu

kan aku dah cakap matrix sweet..


 

Tuesday, June 28, 2011

nak kaya tapi malas nak keja..

ni kalau mak aku baca ni mesti dia hempuk aku dengan kerusi.. huhu.. tetiba rasa best laa duduk rumah.. dah lama tak duduk rumah lama lama macam nih.. makan minum semua cukup.. teheee.. aku dah bebas dari financial problem (buat sementara waktu) aku ade jugak try cari keja kat jbstreet tuh tapi cari je laa yang aku apply sikit gila..hehehe.. tapi kadang kadang rasa nak keja tu ade jugak kan..

btw, baru balik dari holiday.. pegi kelantan ye anak anak.. sangat sangat menyeronokkan.. rasa macam nak pegi lagi.. next year nak pegi mana plak? Taiwan boleh tak ayah?? nak pegi cari jay chou.. yuhuuuu..

sebenarnya aku kadang2 boring jugak duduk rumah.. aku nak keja tapi taknak area lain.. nak dekat umah aku jugak!! boleh?? huhuhu


p/s: LOL (lots of love)

SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone



dapat tag dari sue.. mintak2 boleh menang.. ngee.. sapa2 nak join klik disini

nak tag kat:



Sunday, June 19, 2011

macam mana nak tido awal ek??

haiii,

macam mana nak start tido awal balik ek?? dah try tutup lampu awal tapi tetap tido after 3.. adeyh. kena start cari kerja yang berfaedah nih..


besok mak kata gerak pagi pagi.. tidolahhhhhhhhhhhh

Wednesday, June 15, 2011

selami hati, selami jiwa, selami lautan dalam

bismillahirrahmanirrahim

Ya Allah tunjukkan aku sebagaimana mereka yang telah Engkau tunjukkan.

Berikan kesihatan kepadaku sebagaimana mereka yang telah Engkau berikan kesihatan.

Dan peliharalah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau peliharakan.
Berilah keberkatan bagiku pada apa-apa yang telah Engkau kurniakan.

Dan selamatkan aku dari bahaya yang telah Engkau tentukan.

Maka sesungguhnya, Engkaulah yang menghukum dan bukannya yang kena hukum

Dan sesungguhnya tidak hina orang yang Engkau pimpin.

Dan tidak mulia orang yang Engkau musuhi.

Maha Suci Engkau wahai Tuhan kami dan Maha Tinggi

Maka bagi Engkaulah segala pujian di atas apa yang Engkau hukumkan.

Aku memohon ampun dari-Mu dan aku bertaubat kepada-Mu.

Dan semoga Allah mencurahkan rahmat dan sejahtera ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarganya.

p/s: doa qunut


Monday, June 13, 2011

hatimu milikku



p/s: lagu ni sangat sweet.. ngee

selamat kembali ke sekolah..

haiii..

hari ini cuti sekolah dah abes!!! semua orang yang layak umurnya sila kembali ke sekolah..jangan ponteng!! aku tengah tengok adik aku terbungkang depan tv nih.. penat ye baby?? hahaha.. tu laa aku dah kata ko jangan sibuk sibuk nak ikut aku tengok tv sampai malam malam.. kan dah ngantuk kat sekolah.. aku takpe aku assistant mak je.. mak nak pegi mana aku ikut jer.. walaupun mak tak memerlukan teman..

tadi aku ikut mak aku pegi sekolah.. rindu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kat sekolah.. bestnya dapat pegi sekolah balik.. seringgit pun dah boleh hidup dengan puas..



p/s: sila bangun dengan senang

Saturday, June 11, 2011

bola bola bola...

haiii semua..

semua orang tengok bola.. aku duk menghadap laptop je dari tadi.. huhuhu.. nak tengok tv.. kalau aku hijack tv ni bley tak?? nak naik atas tengok tv?? huh tak kuasa!!

baru balik bercuti dari rumah fifa.. best2!! thanks fifa and family for the best layanan, makanan dan sebagainya.. nanti aku datang lagi (muka tak malu).. btw babe aku lupa nak bayar popcorn.. setiap kali aku tengok bekas popcorn 2 aku teringat kat ko dowh..

p/s: whatever laa ko jantan!!

Saturday, June 4, 2011

happy hujung minggu!!

haiiii peeps..

besok reunion sekolah tu.. nak pegi ke tak weiii?? masih gagal membuat keputusan.. aku tau semua orang rindu kat aku *muntahhh..  pastu lusa nak pegi melawat belated birthday girl ----> fifa.. boleh kaya ktmb dengan hasil daripada sumbangan perjalanan aku.. kira balas jasa sebab amek aku praktikal laa kot.. sila bagi ayah saya bonus tinggi tinggi..

aku tak tau laa kenapa minggu ni banyak sangat kenduri kahwin.. boleh rosak diet aku.. macam mana nak sihat?? bersungguh sungguh aku pegi terapi sebab nak kurus (padahal terapi tu untuk orang yang sakit lutut, kencing manis, gout dsb- kira penyakit pakcik makcik) kira aku satu family mencegah sebelum kena laa nih.. hehehe

tadi aku pegi dua kenduri kahwin.. omg!! balik rumah semua orang terus terbongkang.. panas sangat laa cuaca sekarang.. kang hujan banyak sangat banjir pulak kang..

adik saya lagi sorang pegi genting *jeles ok

bu faridah & pak rahman

burpp

<3

tak larat nak jalan balik.. rehat dulu

nak tiru jambu- huuuuuuuu




Friday, June 3, 2011

belum bersedia lagi..

selamat malam..

suddenly i forgot want i want to story.. haha.. sorry.. aku dah type tajuk dengan penuh konfiden.. lepas tu pegi main facebook, and start IM.. then when i come back, i already forgot about it.. tido dulu kot.. maybe lepas ni aku ingat aku nak cakap ape..

p/s: maybe kena makan kismis banyak banyak

Wednesday, June 1, 2011

owh saya lupaaaa

selamat malam..

aku baru teringat yang aku ada reunion skolah.. gosh!! tu pun lepas baca ada orang post kat fesbuk.. lagi seminggu nak reunion baru aku perasan.. huhuhu.. tak sempat laa nak pakai safi rania macam nih.. btw nak pegi ke tak?? this week sangat sibuk laa..

tapi kalau pegi mesti segan.. semua orang dah besar kot.. mesti dah lainn.. ade yang dah bekerjaya.. aku penganggur je kot.. ade yang dah kahwin *jeless.. nak sembang pasal ape?? owhhh gemas dah maju sekarang.. stesen keretapi makin besar.. kfc pun dah ade.. tak lama lagi ade wayang kot.. xpun cuaca sekarang tak menentu laa.. kejap hujan kejap panas.. pening kepala I..

nak pegi ke tak?? ke nak pegi kenduri kahwin?? boleh makan free.. tak payah keluar modal.. boleh curik sirih nak makan.. malas nak fikir laa.. nanti dah sampai harinya aku pegi laa mana mana.. jangan duduk rumah je sudah lahh..

p/s: bila nak kerja nih??
p/s/s: heboh pasal budak 14 tahun cakap dia dah tak dara.. lantak ko laa kiahh

Monday, May 30, 2011

;)


selagi masih adaaa sinaran mentariii!!!

p/s: saya suka diaa... vote erulll

Friday, May 27, 2011

benda golek golek

salam satu malaysia semua!!

sejak dua tiga hari ni kan aku perasan macam ada benda golek golek atas rumah.. biasa laa kan, aku kan selalu tido lambat.. pastu kadang kadang dengar benda macam golek golek atas bumbung.. ingat perompak ke ape.. mula mula takut gilaa.. habis semua lampu aku pasang.. tapi lama lama lantak kau laa.. malas dah nak bangun pasang lampu, pastu kena tutup balik..

tapi kadang-kadang benda ni ketuk @ langgar tingkap jugak.. aku still konfiden yang tu kucing.. tak kisahlah yang cute atau yang kurap.. tapi aku yakin dia kucing.. btw mak aku selalu sidai baju malam malam.. kira sebelum tido mak aku dah jemur baju la.. takut pagi tak sempat.. ampai rumah aku dalam kawasa berbumbung laa kiranya.. lepas tu setiap kali angkat kain tu keesokan harinya mesti ada yang hilang.. pelik kan.. bukannya yang mahal mahal pun yang bersidai kat situ..

pelik kan!! sape laa yang ade atas bumbung tuh.. kang roboh bumbung tu sape nak ganti??? malam kitorang satu family boleh tengok langit plak.. aishh..


dia ni kot yang sesat atas bumbung rumah aku..

p/s: jay chou datang sini.. betul ke??

Wednesday, May 25, 2011

Bvlgarigirl Ulat Buku Giveaway

hai..

tetiba teringin nak dapat novel free.. yeehaaa.. nak try luck kat bvlgarigirl.. sila kabulkan keinginan saya..

dear sweet arianna, i choose novel HANYA ADA KAMU..


saya follow blog tersebut kerana (ayat skema):
  • rasa macam masuk dalam kehidupan tuan blog setiap kali baca blog itu.. 
  • cerita yang disampaikan menarik.. suka!! kisah percintaan and your daily life macam baca novel..
  • teringin nak tau kesudahan arianna dan kevin!! hopefully happy ending!!

p/s: nak menang nak menang nak menang.. hehehehe

Monday, May 23, 2011

cityville

haii!!

dah lama dah tak main benda ni.. tapi sebab request tak berhenti.... amek ko!! dah start addicted balik.. dulu ye laa.. masa praktikal.. malam sekejap je.. kena tido awal.. dekat opis pakai broadband je plak.. sumpah lembap macam katak (tak tau ape kena mengena dengan katak).. lagi lagi kalau dah limit..

setelah menjadi panganggur tegar selama beberapa minggu~ dah nak masuk sbulan dah pun... huh.. aku main balik game nih.. start laa.. sape suh korang still antar request game tu kat aku.. pasni sila bantu saya besar kan bandar saya..  hell yeahhh!!

eh jap.. laptop ni xde snipping tool.. kejam betul.. baru ingat nak buat promosi bantu bandar saya.. cehh!! semua org tau kan cityville tu ape?? jawab tau je.. terima kasih..

p/s: al-fatihah for landslide victim :(

Thursday, May 19, 2011

family dinner

saya suka family dinner.. time tu la kita nak update semua benda kat family.. nak kutuk adik beradik sesama sendiri.. walaupun sometime makanan tu biasa biasa je tapi kalau kita makan berebut rebut mesti seronok.. kat rumah aku memang wajib ada makan sama sama ni kalau ayah tak kerja petang or ada yang kebulur tak dapat tahan lapar sampai waktu dinner.. dulu aku tak suka sangat sebab banyak sangat nak kena kemas nanti.. tapi yang paling aku suka kalau venue dia kat restoren.. tapi tu sebulan brape kali je takpun kalo ade special day..

boleh gosip gosip gitu


antara kebaikan family dinner nih:
  • anak beranak akan lebih berhubung antara satu sama lain.. kira takde kes pendam pendam perasaan laa.. kalau family aku semua orang tak boleh simpan rahsia among us.. mesti nak cerita jugak..
  • semua orang akan makan makanan sihat.. sebab masak kat rumah kan.. tapi kalau makan kat kfc pun kira sihat laa jugakk kan?? iklan kfc yang cakap..
  • ada orang kata kalau kita selalu makan dengan anak anak kita nanti result exam anak kita jadik bagus.. maybe diorang baca buku di mea makan (anak2 kita?? since when??)
  • ketegangan dekat rumah pun akan berkurangan
  • family kita takkan terpengaruh dengan benda benda tak elok..






p/s: bila kita nak makan pizza lagi????

Tuesday, May 17, 2011

tak nak tengok..

kononnya tak nak terpengaruh dengan cerita cerita indon kat tv lagi.. tapi malangnya aku dah terpengaruh dengan cinta melody kat astro ria tuh.. sekarang aku dah rasa yang tv tuh berkali kali ganda lagi best dari facebook dan sebagainya.. aku dah jarang online sekarang.. keep it up farah :)..

p/s: tolong doakan saya cepat kaya

Friday, May 13, 2011

short film..

haiii everybody,

tertarik dengan filem pendek plak.. aku vote yang nih!!


yang ni pun best gak!! tapi creepy la plak.. tak nak lari dari umahh



p/s: nampak sangat memang aku dah takde benda nak buat :)


Tuesday, May 10, 2011

saya hot!!

hye peeps..

aku bukan laa nak merungut pasal cuaca segala bagai.. kepanasan melampau nih memang semua orang rasa so takdelaa perasaan cemburu terhadap orang lain..biasanya kalau panas kita masuk rumah bukak kipas laju laju dan masalah berkurangan.. tapi yang buat aku panas bila nak bukak kipas laju laju tak boleh sebab takde elektrik.. ok sekarang dah dua jam takde elektrik..  rosak dah segala rutin aku.. adeyhhh.. nak mandi pun tak boleh sebab takde cahaya.. kang tersabun badan dengan clorox plak..

boring laa.. cepat laa ada balik letrik nih.. nak tengok tv.. bateri laptop kalau abes aku dah takde hiburan dah.. takkan nak berjoget satu umah lak.. lagi laa panas.. btw en TNB.. ayah kita bayar bil tiap tiap bulan tau

p/s: officially penganggur :)
p/s/s: objektif utama: cari keje dan ganti puasa!!

1st interview

just abes my first interview.. nervous tak paya cakap laaa.. gugur jantung mak nak.. mintak mintak dapat.. aminn.. kadar kewangan semakin merosot dan saya memerlukan pekerjaan dengan segera.. so kalau ada company yabg nak pakai GM please let me know.. malas laa nak type panjang panjang.. malaysia sangat panas.. banyak lemak dah cair ikut peluh so tenaga semakin berkurang..

btw sangat sangat sedih bila dah habis belajar.. bukan sebab nak tinggalkan UiTM.. tp all the memories kat situ laa.. sob sob.. semua kenangan dan pengalaman sangat sangat indah di situ walaupun sometime macam pahit pahit sikit.

Friday, May 6, 2011

yessss!!

assalamualaikum...

tadi mak call tapi ayah yang cakap.. diorang cakap aku boleh beli baru benda yang rosak tuh.. yes!! finally.. dapat guna yang sendiri punya.. nanti kita pulang balik ayah punya eh.. tak kacau orang lain dah.. huhu.. besok aku balik rumah senyum sampai telinga.. hehehehe.. walaupun kena keluar modal sendiri sikit, tapi nevermind..  berlagak gila!! nasib baik aku kena paksa menabung!! ade gak sumber nak korek korek bila sesak.. kepada yang lama, bukan aku tak sayang ko, tapi mak ko dah terbakar.. den nak buek camnooo??

p/s: rindu lagi kat benda hitam tu..
p/s/s: banyak ajar mengenal dunia.. cewaahhh..
p/s/s/s: sejak ko pass away, aku selalu tido awal..

Wednesday, May 4, 2011

Usia Baru!!


Salam everybody,
Tengok gambar si pucat tengah tak sabar nak melantak kek tuh sebagai pembuka selera.. FYI, hari ahad, bersamaan dengan satu may ialah hari lahir kita.. malangnya jatuh sakit di hari jadi sendiri.. nasib baik takde lilin.. nak tiup lilin pun tak larat.. thanks kat semua yang wish dan tak lupa yang sama sama meraikannya.. so sweet laa you all.. thumbs up!!

semoga di hari lahir yang ke 22 (usia bukan lg rahsia) ini aku akan berubah menjadi insan yang lebih baik.. semoga dapat grad pada waktunya.. semoga ada kerajinan nak belajar masak dengan lebih gigih lagi.. semoga wishlist semua tercapai.. SEMOGA DAPAT JODOH.. aminn.. semoga tercapai segala semoga semoga tersebut..


penutup bicara.. kek yang sedap tapi tak boleh makan banyak banyak.. gosh.. nak sambut birthday hari hari boleh????

p/s: i love u all lahh.. tetiba rindu semua orang

Sunday, April 24, 2011

mood: hypertensen

haiii semuaa,

laptop rosak!! bila laptop rosak, rasa macam dah tak up to date.. banyak betul tertinggal.. dulu tak payah kongsi-kongsi, nak main sampai terbakar pun boleh(dah terbakar dah pun).. yang buat tambah sakit hati lagi, dia terbakar time sangat sangat diperlukan.. over laa ko laptop.. kan dah sekarang jadik perhiasan kat rumah aku..

yang leceh bila pakai laptop orang lain nih, sumer nak kena log in.. dulu kat laptop sendiri tak payah pun.. smpai sekarang nak log in youtube tak ingat password.. tambah tambah stress.. love u laa laptop..

Wednesday, April 13, 2011

nama saya..

haii semua orang,

sebenarnya sekarang tengah buat my thesis. tapi rambut dah panjang pastu masuk masuk mata.. pastu jadik gatal gatal sebab tercucuk cucuk rambut.. sekarang dah fed up.. malas dah.. memandangkan nak facebook pun dah  boring,, nak search ape pun tak tau.. pastu search laa maksud FARAH ASHIKIN... sebab tadi cakap dengan fifa ashikin tu takde maksud.. rupa rupanya ade laa.. adeyh..

FARAH
farah bermaksud kegirangan / joy.. jadi aku buat kesimpulan bahawa kehadiran aku memberi kegembiraan kepada semua orang.. terima kasih..

FARAH
FFleksibel
AAmanah
RRamah
AAlim
HHarum
Apa ada pada nama?

nampak tak??.. semua di atas adalah benar.. takde tipu tipu..  terbukti laa orang yang nama farah ni memang bagus orangnya..

ASHIKIN
ok.. banyak kali aku google yang ni.. banyak yang kata takde dalam rekod laa.. keji tau.. bukan tu maksud ashikin.. pastu jumpa satu blog ni dia kata kate maksud ashikin ialah tingkat tertinggi dalam perasaan cinta kepada sesuatu atau seseorang.. pastu dia tambah lagi ashikin diambil dari 'siqqin' yang bermaksud tajam seperti pisau.. 

ASHIKIN
AAmanah
SSuci
HHarum
IIkhlas
KKomited
IIdealistik
NNaif
Apa ada pada nama?

tak pernah guna pun ashikin nih.. kesian kat dia.. takpe memandangkan maksud dia tingkat tertinggi dalam perasaan cinta i simpan untuk future husband i laa  *pengsannn.. nanti future husband i panggil ashikin (tingkat tertinggi dalam perasaan cinta), i sebagai ashikin (tajam seperti pisau).. ok


yang paling penting dan jelas sekali ialah aku seorang yang amanah dan harum.... kalau digabungkan farah ashikin tu akan memberi maksud si gembira yang setajam pisau.. gerun tak??? kombinasi yang menarik.. terima kasih kepada mak ayah dan atuk kerana memberi nama saya.. 


p/s: i just can't get enough




Monday, April 11, 2011

ten ways see thai ghost..

dear semua orang,

tadi boring boring than i decided to watched this movie..
sorry laa movie yang aku tengok ni tertinggal zaman sikit..


sebenarnya tak habis pun tengok lagi.. cerita hantu thai kan.. biasa laa.. terkejut gila nak mati.. siap mata terkeluar lagi.. adeyh.. tapi movie ni serius seram.. maybe sebab aku duduk kat hujung office ni pastu semua orang takde kat level nih.. kalau tengok ramai ramai tak takut kot.. 

sinopsis (copy je) :
in Thailand, Chongkwai is welcoming his friends Ted and his cousin May and Kofei and his girlfriend April from Hong Kong. While in a tourist tour, they see an accident on the road, and when they return to Chongkwai's home, they decide to tell ghost stories. Chongkwai shows them a mystic book with ten ways to see spirits and they decide to follow the procedures. When Kofei vanishes, April tries to fin him, while Ted and May runs back to Hong Kong. But the spirits do not leave them and insist to play with them. Ted and May return to Thailand trying to stop seeing ghosts.

tapi cerita hantu thai ni menggelikan laa.. dah laa hantu huduh pastu tak tau laa nak cakap macam mana... tapi hero dia punya muka macam pakwe yuna tu laa..

p/s: btw cerita ni dah lama.. saja je nak story kat sini.. :)


Thursday, April 7, 2011

born this way..

haii universe!!

entry takde kena mengena dengan tajuk.. siang tadi tengok video clip lady gaga tuh.. lady gaga punya video semua pelik.. orang semua nak jadik cantik cantik tapi dia nak jadik hodoh.. pape ntah.. nasib baik lagu best best..

fyi, sekarang nih tengah menghitung hari.. hari hari terakhir sebagai trainee kat ktmb ni kan.. macam sekejap je.. kadang kadang rasa macam lama gak laa.. lepas nih siapkan projek paper, cari kerja, cari kerja, cari kerja, cari duit, cari jodoh.. sibuk kan??

jerawat makin teruk laa.. jerawat besar jerawat kecik semua ada.. very the menyampah.. makan salah ke?? takde makan kacang pulak.. rasa nya salah produk nih.. memang laa muka kurang berminyak tapi jerawat naik teruk gila.. mula mula ingat kesan sampingan sebab tukar produk baru.. tapi dah nak dekat sebulan dah kira tak normal.. lepas ni pakai scrub guna hampas kelapa laa.. tradisional sikit..

pastu kan kalau salah makan, especially yang pedas pedas ni kan, perut senang pedih laa.. kesan tak makan sayur ke tuh?? tak kan?? tapi kalau kata muka jerawat sebab tak makan sayur...... diterima.. dulu tak macam tuh.. ok je.. sekarang pulak tak boleh tetiba.. aishh


pekerja berkaliber
abaikan orang ktmb tuh


rindu rumah!!
tak sabar nak raya lagi


kagum sampai tak sempat nak posing


nak pegi penang lagi..
tapi fobia dengan nasi kandar.. peh liss

  
lagu nih super duper best

p/s: gambar takde kena mengena dengan topic
p/s/s: video pun.. tp beliau hot
p/s/s/s: perut pedih lagi.. :( :(
p/s/s/s/s: dah makn dah faymes bowl tuh.. tak faymes sgt la rasa dia..

Saturday, April 2, 2011

OMG!!

hai universe!!!

waahh.. anuar zain dekat melodi..

gila gila hensem.. *pengsannnn

cantik kulit dia.. liciiinnn.. erk

rambut baru yang menawan..

gaya yang gentleman

suka suka suka suka

i love u damn so much!!

p/s: mood ~~ HISTERIA
p/s/s: kita sama kann x kawen lagi!!
p/s/s/s: btw gentleman i dah curang :(

Thursday, March 31, 2011

jangan hubungi saya selepas 12 malam...

hello universe,

tajuk bunyi macam bisneswomen je kan... hahaha.. pukul 12 malam adalah masa bersama keluarga.. sebenarnya maksudnya camnih: pukul 12 malam tu time aku dah tido.. pukul 11 aku dah tido sebenarnya.. sekarang pukul 9.40 ni pun aku dah ngantuk.. ok type laju laju..

pantang laa kalau orang buat miss call or call time time macam tu kan.. sorry i takde boyfriend (motip tulis kat sini??) so tak alert laa dengan bunyi bunyi telefon nih.. bila balik umah je telefon tu tak keluar beg dah.. tak peduli pun kondisi dia camer.. ade bateri ke tak.. than, bila nak tidur barulah cari henfon.. nak set alarm laa kununnya walaupun tak sempat nak set dah tido.. so jarak telefon tu dengan aku sangat laa dekat..

sebenarnya point nak cakap ialah aku terkejut.. aku punya mind set kalau orang telefon malam malam nih mesti ade emergency kan?? macam risau.. boleh gugur jantung uolss.. tak suka.. pastu bila dah angkat just nak tanya ko sihat?? ko tengah buat ape?? paling aku marah kalau aku tak boleh tido balik lepas tu.. geram geram.. kalo miss call lagi laa aku sakit hati.. mesej takpe.. kemungkinan untuk aku bangun sebab dengar bunyi mesej adalah tipis..

btw, besok balik umah!! terujaaa!! dah lama tak balik.. hehehe.. tapi abang askar aku dah takde laa plak.. posting jauh jauh lagi.. takde orang nak kawan aku sampai tren berlepas..

p/s: beg tak kemas lagi.. kemas pagi besok sempat tak??
p/s/s: kenapa mandi pagi lagi lama dari mandi petang??
p/s/s/s: aiskrim vanilla boleh sembuhkan food poisoning?? penawar terhebat!! suka!!

Wednesday, March 30, 2011

saya anti sayur!!

heyy universe,

tadi lepas buat questionnaire membunuh tu (jangan laa salah lagi.. tak larat dah nak buat soalan nih.. jawab soalan lagi senang dari buat soalan ok!!) aku pun baca laa blog susu sejat tu kan.. tu yang entry pasal kawan dia tak makan sayur tuh..

waah samalah kita tak makan sayur!! sayur tak sedap.. rasa dia pelik.. kalau boleh sekecik kecik sayur tu tak boleh masuk dalam mulut.. nanti rosak selera.. tapi bukan semua sayur yang aku tak makan.. kobis  aku makan!! kacang panjang makan!! tomato makan!! tapi depends dengan cara masak laa kan.. kalo kat kedai punya tak suka laa.. kalau home made punya aku bedal je.. cuma tak makan sayur yang berklorofil nih.. yang hijau hijau pelik nih..

risau gak bila si susu tu cerita kawan dia selalu pening kepala.. maybe bukan sebab tak makan sayur kot (suka hati aku je).. mak cakap kalau nak kulit licin kena makan sayur.. kawan mak cakap "kena paksa anak akak makan sayur"..  tapi anak mak memang takkan makan sayur...

p/s: kena beli supplement nih..
p/s/s: teringin nak makan kfc famous bowl.. xde sayur punnn

Saturday, March 26, 2011

happy sunday...

haii,

just nak bagi summary for this week.. konklusinya sepanjang minggu nih emosi tak stabil.. rasa rasa macam homesick laa puncanya.. miss my mum, miss my dad and miss sikit sikit my adik adik.. wahhh rindu.. baru tiga minggu tak balik kot.. camner nanti kalau jared padalecki propose pastu ajak duduk kat england lepas kahwin?? padan muka sendiri.. eh tak!! i rela je.. keje rajin rajin pastu belikan umah untuk diorang kat england sekali..

than tadi pegi job fair di PWTC.. ok i admit.. first time pegi sana.. SAKAIII!! tapi rasa macam tak berbaloi je pegi sana.. orang ramai sangat.. nak jalan pun susah.. nak buat survey lagi laa susah... sempit sangat lorong uolls bukak 2.. besok kasi besar eh.. ternoda asyik berlaga laga dengan lelaki bujang hensem macho bukan muhrim nih.. tapi untuk course yang aku amek ni macam tak banyak peluang ke aku yang terlepas pandang.. tapi serius aku rasa tak banyak... tapi di penghujung hari menikmati makanan yang enak adalah paling best... ermmm..

ok lastly before nak pengsan selama lapan jam ni kan, just nak cakap sorryyyyy.. tapi sure ko tak baca.. hahaha.. kita kawan lagi kannnn? that day tak sengaja.. pastu bukan sengaja tak angkat ko punya call tapi betul betul betul aku dah tido time tu.. hello ko kena sedar kita dah dewasa ok.. antibodi dah tua.. tido pun ikut sedap mana nak letak je.. damn it.. aku tak merajuk, aku tak sentap... jom kita kawan balik.. tak nak kawan olok olok lagi.. tehee.. daaa..

p/s: england??? heyy paris laaa..
p/s/s: tak sure laa si jared tu duk england.. macam dah salah disitu..
p/s/s/s: tetiba teringin nak pindah jakarta laa plak!! jom baim wong..

Friday, March 25, 2011

stress la uollss

hey,

aku rasa aku ade problem dalam soal-soal mengendalikan stress.. rasa-rasanya dah cukup bagus stress sorang sorang tanpa melibatkan orang lain, tapi kenapa muka yang menjadi mangsa???

nak exam jerawat naik.. sentap sikit pun jerawat naik.. kuat berangan jerawat naik.. kutuk jerawat orang pun jerawat naik.. salah makan jerawat naik.. tak cukup tido jerawat naik.. aisshh..

PEGI SANA KAT ORANG LAIN.. SAYA TAK SUKA ANDA..


ok sumpah ko buruk.. Tak sukaa
jerawat keji ni bukan aku punya ok!!

p/s: satu tak baik dah tumbuh lagi satu
p/s/s: penat dah tonyoh krim kat muka
p/s/s/s: kena kurangkan lagi makan sayur kot
p/s/s/s/s: tak pun kena tengok rango..

Wednesday, March 23, 2011

how i look today







* image from google

p/s: waa... nape ngan aku nih??
p/s/s: tak suka kamu, kamu dan kamu
p/s/s/s: R.I.P elizabeth taylor (27 February 1932 – 23 March 2011)

Tuesday, March 22, 2011

dah nak abes dah...

haii,

tinggal berapa belas hari je lagi nak abes praktikal... tak tau laa nak sedih ke nak suka.. empat bulan setengah dah jadik warga ktmb and almost time to say goodbye.. sob sob..

btw, lepas ni nak buat ape?? kerja kah?? kahwin?? jaga rumah?? ternak lemak?? tanam anggur??
ok tak tau.. tidur barangkali.. huh

p/s: nak kerja cepat cepat
p/s/s: bila nak siap tesis ni?? menyakitkan hati betul

Sunday, March 20, 2011

lepas rindu..

haii,

yesterday, uitm ada buat finishing school.. kat mana?? of course laa kat uitm shah alam.. malangnya aku menetap bukan  di shah alam.. so kena merantau.. pagi-pagi buta dah kene bangun.. that what we call spirit right?? hehehe.. thanks to fifa sebab sudi ambil aku kat LRT.. walaupun ada orang lain sibuk nak naik juga kann?? sape dia tu nak amek tempat aku??

ok dah sampai shah alam.. perjalanan terasa sekejap kerana sibuk menghalau nyamuk dan bercerita macam sepuluh tahun tak jumpa... taadaaa.. finishing school 2?? entah aku pun  tak paham dia nak ape.. ceramah pasal current market and so on.. yang lain tu aku aku takde di tempat kejadian.. harap maklum..

but meeting all the girlfriend sangat sangat seronok.. semua orang jadik kecoh terus bertukar jadik melah, timah dan joyah si penyampai gosip..  seronok seronok!!! btw breakfast abes.. kitorang tak sempat amek.. hidup tanpa makanan adalah sangat sangat tak bermakna ok!! terus tak berminat dengan finishing school lagi dah..

tetiba je aku dah sampai bukit raja.. waahh tetiba kata.. dah alang alang jumpa kawan yang best takkan laa nak duduk lagi dalam dewan yang tak best tu kan.. lama gila tak hang out camtu.. empat orang kepochi sibuk menambah pengetahuan sesama sendiri.. best kan?? ingat nak tengok movie but than takde cerita yang best so kitorang lepak kat old town je laa..

lepas tu tukar plak venue.. bergerak ke McD seksyen 3.. betul betul mengungkit kenangan... but before turun kerata nak masuk McD tu chiko si melah suggest nak tengok umah hantu kat seksyen dua tu.. abes laa kitorang round nak cari umah tu.. tapi main agak je sebab tak sure yang mana satu.. but tadi aku google laa nak tengok umah yang mana sebenarnya than i found this

tak tau laa betul ke tak??

tapi nape kita tak perasan eh?? lepas tu pegi rumah hantu seksyen berapa ntah.. sometime i have short term memory.. seram laa gak.. than lepas tu baru lepak kat mcd and terus lupa pasal that scary scary house.. lepas tu, balik laa ape lagi.. dadadada.. 

p/s: banyakkan information pegi finishing school..
p/s/s: rindu nak gosip lagi
p/s/s/s: selasa ni please jadik!!!

Thursday, March 17, 2011

usia meningkat

haii,

sejak dua menjak tiga menjak ni kan, aku rasa aku dah jadik macam mak cik.. meaning?? seriously badan aku dah nampakkan kematangan.. antaranya..


  1. aku senang tetidur.. korang letak laa jay chou sebelah aku masa kat dalam LRT aku tetap akan tertidur.. macam mana?? jangan sampai terlajak dari destinasi sudahh..
  2. topik perbincangan menjurus kearah kematangan.. asyik laa nak berbincang soal kawen, jodoh dunia dan akhirat.. hehehe.. btw ada orang dah pilih kaler pelamin.. fewiit
  3. dah mula nampak garis garis penuaan di mata.. aku baru perasan tadi.. aishh.. kene booking nak pegi spa nih.
  4. senang penat, mudah mengalami masalah dengan urat urat dalam badan, padahal naik tangga sikit je kot..
  5. semakin gemar menjaga kecantikan, minum banyak air dan jeles tengok orang berkahwin.. dulu tak kisah pun.. 

Tuesday, March 15, 2011

tell me

hai..

tadi baca satu blog,

encik blog tu punya ayat macam nih

"tak ingin menyintai dan dicintai"

lebih kurang camtu laa

dan i think...

ayat tu sesuai untuk saya..

biar allah yang tentukan..

but with the person yang saya suka dan berattitude normal

tak kisah laa hensem ke tak

cover macho not allowed

tapi kalau dah macho sangat sangat terima je (typical perempuan)

xoxo

p/s: aku cakap pasal cinta.. kagum tak??
p/s/s: nak senyum hari hari..
p/s/s/s: senyum lagi banyak dari menangis
p/s/s/s/s: aminnn....
p/s/s/s/s/s: tension dengan facebook.. penatnya nak refresh.. macam nak cek result uitm jek


kacaknya senyuman

Monday, March 14, 2011

reminder!!!

dear farah ashikin,




please tengok dulu nama pengirim sebelum hantar mesej,


kan dah malu sampai sekarang..


clumsy clumsy clumsy..


xoxo

Thursday, March 10, 2011

geram ok!!

TAK BOLEH KE KO CAKAP SOMETHING UNTUK BELA DIRI????!!!

KALAU SUKA SANGAT KENA USIK MACAM TU SEKALI,,

SILA JANGAN LIBATKAN SAYA..


TERIMA KASIH..

Monday, March 7, 2011

short update!!

hello everybody...

tetiba tergerak pulak nak update blog kan.. kata diari kan.. nanti bila aku nak tulis buku log practikal training tu adelah sumber rujukan apa yang aku buat hari  ni kann..

hari ni saya praktikal sorang lg.. huhu.. abes dah sumer blog aku kaji dan baca.. but but but tadi kan i attend meeting!!! bangga kan.. bukan meeting yang i duduk pastu dengar je tau.. i jadik tukang picit button nak tukar slide.. rasa macam secretary plak kan.. sceretary yang berkarisma ok.. see i org penting dlm meeting..tanpa i mesti meeting tak berjalan.. hehehe.. (terus tukar kata ganti nama.. secretary kate)


*sambung makan pulut kuning



banyaknya aku mkn benda nih


secretary yang berkarisma


Monday, February 28, 2011

hari ni kan ujan..

assalamualaikum,

tadi kan masa nak balik umah, hujan turun.. lebat gilak pulak tu.. masa keluar opis tadi tak ujan laa plak.. dah laa tadi kat opis rasa sunyi, sebab girlfriend tak datang sebab kabinet (???) so takde laa orang nak ngumpat.. sian kannn???

pastukan bile turun dari LRT, hujan turun mencurah-curah.. lepas tu payung tak bawak pulak dan tak tau laa kat mana kedudukan payung tu sekarang.. sedih kan?? lepas tu lagi sementara tunggu ujan berhenti pegi la beli ayam goreng uncle bob tu.. pastu makan laa sorang-sorang sambil tunggu hujan berhenti.. kalau hari-hari hujan macam mana laa hasilnya kan?? bukan setakat timbang kontena kata berat aku 50kg, timbang yang kat pasaraya tu pun boleh kata berat aku dua kali ganda dari tuh..


depressed sejak timbang aritu

masa tengah makan ayam dengan rakusnya tu kan ade kucing sibuk-sibuk kat situ jugak...terkelip-terkelip mata dia pandang kita tengah makan.. oii kucing!! ape ko ingat mate ko tuh lawa sangat nak tenung orang camtuh.. sebab tak suka ngan kucing tu kita tros balik umah ngan hujan yang tak berhenti lagi.. nak tau yang citer yang paling sedih.. sampai je kat umah hujan terus berhenti.. adeyh.. dari lebat terus takde air yang menitik langsung

Friday, February 25, 2011

badan saya penat @_@

assalamualaikum...

lama giler x type kat sini.. asyik type kat facebook je slama nih.. hehehe.. macam banyak je nak cerita tapi bile nak type malas.. hehehe lg..

practical training makin seronok!! siyes... tak tau laa nape tetiba semangat ktmb meresap dalam sanubari.. dulu macam lembik je kan nak pegi tapi sekarang dah ada semangat sket laa kot.. lagipun asyik jalan-jalan je kan.. tu yang suka tu.. proposal dah antar kat advisor.. hopefully sangat  x direject kan.. kalo nak reject pun reject sikit2 je laa, jangan reject sumer..

tapi seriously badan penat.. camner nak gambarkan ek?? kte bley tido kat mana-mana posisi je sekarang.. kerusi dalam lrt pun dah rasa empuk sekarang.. aiyohhh macam mana nih.. macam mana nak jadik coming soon career women nih??  adeyh.. nnt i beli supplemnet ea.. huhu..

lepas tu kan, rasa macam dah jadik clumsy sket.. eh bukan clumsy banyak je... many stupid thing happen.. isshh tak suka.. sampai ngan pak cik kedai makan pun boleh kenakan aku.. hampeh punya pakcik.. tak suka lg..


saya dah matang sekarang


Saturday, February 19, 2011

grenade- bruno mars




Easy come, Easy go
That's just how you live oh
Take, take, take it all
But ya never give

Should've known
You was trouble
From the first kiss
Had your eyes wide open,
Why were they open? (Oh)

Gave you all I had
And you tossed it in the trash,
You tossed it in the trash you did
To give me all your love
Is all I ever asked
'Cause what you don't understand is
I'd catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah )
I'd jump in front of a train for ya(yeah, yeah, yeah )
You know I'd do anything for ya(yeah, yeah, yeah) Oh, oh,
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for you baby
But you won't do the same
No, no, no, no

Black, black, black and blue
Beat me till I'm numb
Tell the devil I said "hey"
When you get back to where you're from

Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You'll smile in my face then
Rip the brakes out my car

Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love
Is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I'd catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my head on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah, yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for you baby
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You'd watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...

But darlin' I'll still catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my head on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah, yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for you baby
But you won't do the same.

No, you won't do the same,
You wouldn't do the same,
Ooh, you'll never do the same,
No, no, no, no


p/s: i do anything for you

Saturday, January 22, 2011

movie time..

heyyyy,

last thaipusam kan, i pegi mid valley ngan fifa... eh bkn.. i pegi mid valley sorang2 pastu jumpa dye dekat midvalley.. after solat subuh dah x tdo blk (semangat kann??) tp baring-baring je laa.. kena gerak awal pagi sebab nak tgk yang pkul 11.15 pg punya.. mengikut perjanjian dgn fifa pkul 8.30 mesti dah siap mandi dan pukul 9 dah mula keluar rumah.. gosh.. tapi kite kan manusia biasa.. tak terlepas daripada melakukan sedikit kesilapan.. huhu.. ok benda 2 jadik lain sket.. siap mandi pukul 8.45 pg.. keluar rumah 9.25 pg.. hehehe.. tersasar kan?? smpai kl sentral pkul 10.. than tnggu tren nak pegi mid stengah mati x de jugak.. than org 2 announce kate pkul 10.35 br ade tren.. omg.. kena jln laju-laju bile smpai mid..

bile dah sampai mid kena lari separuh berjalan untuk mencari fifa dekat wayang tu.. sian kat dye... pastu beli sarapan terus masuk panggung.. haha.. movie pertama yang kitorang tengok ialah:
the shock laybrinth
cter ni khas disyorkan kepada orang-orang yang ada masalah jantung ataupun ibu-ibu mengandung yang mengidam nak tengok cerita hantu.. tapi bagi orang yang sihat rasa macam nak bunuh diri duduk dalam tu.. ceritanya terlalu slow, lembap dan pening kepala.. kitorang tengok y 3D punya.. konon nak feel takut lebih laa.. adeyh.. tak membantu langsung.. nasib baik aku tak jadik sakai pegi tadah tangan nak sambut bulu-bulu pelepah yang jatuh tu.. 

sakai ngan spek mata 3D..

selepas abeh cerita tuh kitorang pun kuar dari situ dan buat-buat window shopping sambil kutuk-kutuk citer td.. tengok kasut kat vincci laa, tgk produk2 rambut dan segala bagai.. 45 minit dihabiskan sepenuhnya sebelum the next movie that is

 
khurafat!!!

cerita dye best giler laa.. syamsul yusuf anda sangat sangat sangat sangat sangat howt!!!!!! ok pingsan.. tapi takut dye masih bley dikawal.. terkejut-terkejut je laa..

last aktiviti kitorang pada hari tersebut ialah MAKAN!!! walaupun dan melantak segala bagai masa dalam wayang tengok khurafat tapi nak makan jugak.. kitorang try makanan korea kat the gardens..






   
lepas tu balik umah.. tak boleh balik malam-malam.. besok nak keje