Friday, November 26, 2010

cakap dengan tangan..

hello diary!!

aku maybe sepatutnyadah lega sekarang.. sepatutnya.. aku dah abes exam(mintak-mitak tak payah amek lagi) dan aku dah dapat tempat praktikal (thanks tomy parent).. tapi aku tetap tak selesa.. bukan tak selesa tapi macam tak sedap hati.. adrelin meningkat barangkali.. aku rasa semua orang rasa macam tu kot.. nanti besok-besok aku siasat.. sekarang waktu macam ni aku rasa semua orangdah tido kot..

arini aku sakit perut.. maybe sebab makan banyak sangat kot.. ayah aku cakap aku stress.. teori tu boleh diterima pakai.. penat tak korang kalo stress or ade problem pastu korang pikir satu penyelesaian yang mengarut atau tak boleh diterima akal.. sebagai contoh dulu masa aku kat uitm pastu besok ade presentation.. aku kalotak ready nak present aku akan berdoa supaya fakulti aku terbakar.. then tak payahlah buat presentation.. hehe

orang cakap semua masalah tu akan ade penyelesainnya.. just talk to my hand and let it go smbil itu fikirkan penawarnya..

p/s: tido lagi baik

Monday, November 15, 2010

teringat lagi..



tadi aku selongkar youtube,, sangat2 xde keje org kate.. tetiba aku terjumpa lagu ni.. aku klik butang play 2.. bile lagu nih dimainkan aku teringat zaman kegemilangan aku di KOLEJ MATRIKULASI PERLIS..   aku adelah generasi kelapan kolej tersebut.. mesti korang tertanya-tanya kan ape kaitan lagu ni dengan kolej tersebut.. biar aku terangakan.. lagu ni adalah lagu yang dimainkan sebagai intro cerita SPA Q.. memori aku dtg berlambak-lambak bile dengar lagu nih.. antara yang paling aku pasti ble pkul 6.30 petang ramai anak2 gadis dan pakcik2 teruna akan berlari ke kafe2 yang berhampiran untuk menonton cerita ini.. sebab? x tau walapun aku turut serta memeriahkan majlis.

serius aku rindu kolej tersebut.. sebab nak menuntut ilmu kat situ laa aku belajar berdikari.. selama ni aku x penah duk jauh dari family.. paling jauh pun aku berpisah ngan mak dan ayah aku ble diorang bekerja dan aku bersekolah.. ishh.. aku bangga sebab aku x cengeng (walaupun sebulan aku homesick yang teramat) dan aku berjaya menghabiskan setahun disitu.. banyak yang aku belajar.. bukan ilmu akademik dan ilmiah je tapi ilmu utk zahir dan batin sekali.. aku rindu sumer orang yand ade kat situ time aku blaja kat situ termasuklah mak cik cleaner yang selalu sapa aku.. aku rindu sket gak kat mak cik guard yang selalu marah kitorang sebab bising.. so what??

aku terbayang aku tengah heret beg setiap kali blk dari cuti.. so sweet.. aku rindu sumer classmate dan roomate dan blockmate dan kolejmate aku.. sumer skali laa.. pekerja2 koperasi, bakeri, fotostat, mak cik and pak cik cafe dan abg jambu yang bekerja sebagai kerani di situ.. huhu.. ya allah.. banyak nya memori kat situ walaupun setahun je duduk situ.. gedik gak aku ni rupanya.. 

kat sini gak laa teknologi diperkenalkan.. bukan sahaja ketika subjek dinamika kemahiran tetapi jugak ketika itu sumenya baru mmpu utk memiliki talipon yang boleh mengeluarkan lagu,, syahdu x?? kat situ laa aku menjadi lebih mahir menggunakan teknologi si gigi biru.. huhu.. sungguh cik matrik,, saya rindu awak

p/s: al-fatihah utk yang telah pergi..








 

Friday, November 12, 2010

aku bukan lagi kanak2


salam diariku!!

lama gila x datang sini.. maaf.. bukan disengajakan.. ia terjadi kerana banyak hal yang lebih penting berlaku dan terus menghalang aku dari terus bermonolog disini.. hari ini aku akan  mencoretkan segala titik peluhku selama ini.. selama aku masih belum matang.. selama aku masih belum menyelesaikan masalah sendiri.. selama aku masih tidak dapat berinteraksi dengan baik.. selama juga aku belum mengesan kekasih hati.....

haha.. sumpah benda kat atas ni poyo.. uishhhh.. kalo aku bley tulis betul2 mcm kat atas ni sumpah aku bley kalahkan ahadiat akasyah.. aku nak keluarkan naskah yang lagi bagus dari lagenda budak setan (pofff.. berangan dan mengarut) ok2.. aku continue.... disini dengan gembiranya aku ckp aku dah abes exam.. diulangi dah abes.. aku mohon sgt xde paper yang failll.. amin.. ya allah tolong hambamu ini.. tapi masalah still wujud dalam kepala otak aku nih.. x tau nape.. praktikal.. praktikal.. x mau cakap.. nnt aku stress.. lalalala~ telah ku percayakan hati ini padamu agar kita x saling risau.. risau risau risau

aku sedih jugak.. sebab pasni x bley dah main-main ngan kawan-kawan yang terbaik.. mesti lepas ni aku berubah menjadi skema.. xde kawan nak lepak.. xde kawan nak makan mcd.. mesti aku rindu kat kelas bm216 5a.. i will.. sumpah.. nape last sem kita baru nak kumpul sama2..
 
bm216 senget


 
ok.. dah malas dah nak upload.. sebenarnya banyak lagi.. tapi nanti.. lain kali sambung