Tuesday, October 2, 2012

as long as u love me



walaupun sayang macam mana pun kat lelaki aku taknak starving, homeless etc.. homaigod!! tp justin bieber aku nak.. cinta sepatutnya menyenangkan bukan menyusahkan.. sayang kalau macam manapun kita semua berhak hidup dengan cara kita sendiri, beli apa yang kita nak..

p/s: bnyk sangat dgr msalah rumah tangga

Sunday, September 2, 2012

kadang kadang kita tak perasan

lately, sejak kerja kat tempat aku kerja sekarang ni mulut jadik makin cabul.. sometime cakap pun ikut suka, main lepas je.. nak lepaskan kemarahan pun dah pandai.. nak nangis bila kena marah pun dengan sape2 pun boleh.. nepal-nepal dekat situ pun kadang2 kena dengar aku mengomel.. rasanya aku dulu bukan macam nih.. tengok movie sedih pun cover je bila nak nangis tak nak bagi orang nampak..

aku pun pelik kenapa boleh macam nih.. kalau marah pun boleh suka hati je maki terus.. takde rasa bersalah pun.. kalau buat salah pun boleh gelak-gelak macam tak pernah buat salah.. sebab ape yang aku belajar kalau buat baik sangat kat situ orang akan pijak kita balik.. tapi setakat nih tak pernah kena plak.. based on other people story.. aku buat judgement sendiri je.. dah setahun dekat situ mesti kita boleh tengok sendiri..

aku kerja kat store dept.. nasib baik laa semua kat situ jenis selamba badak je.. takde nak kacau orang lain.. penat2 pun masih bergurai dan ketawa lagi.. sebab tu sayang nak tinggalkan situ..


p/s: senang cakap aku cengeng.. cepat tersentap.. sila maafkan saya



Monday, August 27, 2012

adik pandai komplen..

sekarang pandai dah adik aku dok komplen pasal aku.. diorang kata semua benda nak kene ikut ckp aku. excuse me i second madame kat rumah ok.. jangan nak bangkang bangkang.. huh..

entahlah sejak masuk alam wanita ni banyak benda aku malas nak buat.. kalau boleh aku nak satu benda yang teratur.. aku tak suka dah plan mengejut nih.. sebab aku tau nanti aku jugak yang susah dan kalau boleh aku tak nak susahkan orang lain.. maybe sebab tu la mak ngan ayah ikut cakap aku.. sebab aku betul..  kenapa nak pilih jalan belit belit sedangkan ada satu jalan yang senang nak ikut..


Thursday, June 14, 2012

tok ketua

tanggungjawab ketua bukan senang.. sebab tu kalau kita dapat status ketua kita mesti buat sebaik mungkin sebab orang bagi kita tanggungjawab dan diorang percaya kat kita.. bukan jadik ketua sebab nak gaji banyak tapi tak boleh jalan amanah orang..

bila kita jadik ketua kita kena jadik tegas (sebab tu aku bukan ketua).. kena letak diri kita tinggi sikit dari orang bawah kita supaya diorang respect kat kita dan dengar cakap kita bukan kita dengar cakap diorang.. tanggungjawab ketua bukan senang sebab semua kesalahan ada kat bahu kita bukan bila ada masalah tunjuk orang lain..

jangan bila ada masalah cakap mulut aku jahat laa kann sedangkan aku tak amik tau pun department anda.. semua orang lagi tua dari saya kat situ then nak buat apa aku cari gaduh.. saya hormat pada yang tua.. tak pernah pun bawak cerita ko tu sana sini.. sory mak jemah dah bertaubat..

*bila ada orang bela kita rasa macam nak nangis plak kann.. sob sob

Tuesday, June 12, 2012

aku ade blog

aku ade blog.. tapi tak tau nak buat apa dengan blog nih.. nak update sangat laa malas.. nak padam sangatlaa sayang.. btw saya baru baik demam :) tapi tak tau laa nape asyik demam jer sejak dua tiga bulan nih.. maybe kena tukar pola pemakanan.. my body need more nutrition

lepas tu kat tempat kerja sekarang musim orang pregnant.. dah berapa future mummy dapat dikesan.. seronok2.. nanti boleh dapat banyak ADIK ANGKAT.. sweet kan ade adik untuk diangkat.. alololoo comelnyaa this baby!! (praktis untuk jadik kakak yang baik)

sekarang kerja pun tak banyak.. maybe penghantaran semakin berkurangan.. jadik kebanyakan masa dihabiskan membelek website zalora sampai meleleh air liur.. hidup juga semakin terurus.. i'm on my comfort zone.. move on laa farah..

sekian terima kasih

Tuesday, June 5, 2012

ape nak buat

semakin umur meningkat, aku sedar aku kena buat pembaharuan banyak dalam hidup aku.. aku kena buat future plan for myself.. bukan setakat untuk cari krja yng lebih bagus, tetapi juga utk mencari calon suami..

Wednesday, May 30, 2012

kadang-kadang rimas

yo whatsuppp!!! mood: rimas dengan org..
*kadang2 kita seronok buat kerja kita tp tak peduli org lain
*kadang-kadang bila org cakap taknak they really mean it
*selalunya saya susah nak cakap tak boleh, walaupun memang saya tak nak buat
*semakin umur bertambah semakin susah nak hidup
*semua orang dah nak kawen 

Saturday, May 26, 2012

hening


just because the night too sunyi

Monday, April 23, 2012

main teka2

ada 4 orang pegi makan dekat kedai makan.. lepas tu tiga orang berebut nak bayar.. so diorang keluarkan laa sorang sepuluh ringgit.. harga makanan diorang ialah RM25.. lepas bayar ada baki RM5.. lepas tu diorang nak bagi balik laa baki duit tu.. so sorang amek seringgit.. ade baki lg RM2.. kira sorang bayar RM9 laa kan.. RM9x3=RM30.. mana pegi lagi seringgit??

satu kedai runcit buat promosi siapa kumpul plastik gula-gula tiga keping dapat free satu biji gula-gula.. gula-gula tersebut berharga RM5 untuk 10 biji gula-gula.. seorang budak ade RM10.. berapa banyak gula-gula yang dia dapat??

p/s mesti ramai pernah dengar kan?? saje je tulis sebab tadi aku tak buat kerja sebab main benda nih.. last2 jwpn tak keluar.. gelak je lebih..

Tuesday, March 20, 2012

si cantik

rupanya selama kitorang satu family pegi bercuti ade orang lain tunggu kat rumah.. hampeh betul.. memang laa.. penat ayah main kejar dengan dia.. sekor tikus boleh buat huru hara satu rumah.. dah laa gigit bekas beras mak aku.. nasb baik tak bocor bekas tuh.. ishh takut.. sekarang tidur kena tutup pintu.. takut cantik masuk bilik.. betul ke orang kate kita tak boleh kutuk si cantik nih?? nanti dia kacau rumah kita lagi dasyat...

Saturday, March 17, 2012

mari bercuti 2

assalamualaikum,,

tetiba jadik pious sejak balik dari penang kan.. pegi kerja pun rasa macam berdebar debar sebab gatal gatal buat emergency leave tu kan.. overall penang is the best.. i love all the food, the people and the place.. makanan kat sana sangat laa awesome.. dari breakfast, lunch, minum petang dan makan malam semuanyaa awesome!!! pakcik makcik abang kakak adik semua bagus-bagus.. sangat-sangat peramah sedai membantu saya yang suka jalan ikut kata hati nih.. although, berlainan bangsa tapi semuanya baik baik belaka :)

boleh dikatakan tiap tiap tahun laa aku pegi penang.. tapi itu semua aku ikut lawatan sambil belajar je.. kali ni baru betul betul untuk bercuti.. sebab tu baru rasa best kot..

sedikit sedutan percutian........

sampai butterworth

sampai2 dah sakai


random picture

random again

sakai atas feri

:)



mum dad


line slow laa.. kalah pakai broadband.. lain kali aku upload lagi.. masih lagi teruja nih.. grr.. kbye

Friday, March 9, 2012

mari bercuti

tak sabar nak pegi holiday!! my dad plan nak pegi penang.. so kitorang punya journey start ari ahad.. cuti tak lepas.. hampeh betul.. so hari ahad tu akan ade satu cuti emergency.. keje separuh hari je.. jadi mari mencari bekalan untuk mengilangkan boring dan kelaparan nanti.. kitorang travel by train.. so it will take more time compare travel by car.. jadik lebih bosan..

Friday, March 2, 2012

Tuesday, February 28, 2012

cuti tak lulus!!

bengang tak?? sepatutnya amek cuti for 4 days tapi 3 hari je lulus.. huh.. bengang tak?? dah laa kena betolak petang tu jugak.. bengang tak??

Wednesday, January 11, 2012

shoutmix

what happen to my shoutmix eh?? cmner nak blogwalking nih.. susah laa nak amik tau hal orang lain nih.. try nak bukak website dia tapi i really forget the password.. the solution is biarkan je laaa.. malas nak betulkan.. grrr... nanti bila rajin baru betulkan.. sorry tak rajin sekarang.. keje penat laa.. banyak sangat.. asyik nak lari sana lari sini.. buat return.. masukkan invoice.. sekarang rasa macam kena cari keje baru.. tapi sekarang je rasa.. besok mesti rasa macam nak stay kat sini..

Monday, January 2, 2012

perempuan tu mengada-ngada

kenapa bila dah banyak kali buat silap baru nak tegur?? kenapa tak tegur bila time first time kitorang buat. hampeh betul.. bila time nak kira gaji je barulah masalah datang eh?? itu tak boleh ini tak boleh... ingat orang suka-suka hati ke nak tukar tukar time kerja.. kenapa tak tanya?? hampeh betul... dah la ulser kat mulut ni dok berdenyut-denyut jer.. nak cakap pun payah.. very the menyampah.... hampehhh!!