Monday, May 30, 2011

;)


selagi masih adaaa sinaran mentariii!!!

p/s: saya suka diaa... vote erulll

Friday, May 27, 2011

benda golek golek

salam satu malaysia semua!!

sejak dua tiga hari ni kan aku perasan macam ada benda golek golek atas rumah.. biasa laa kan, aku kan selalu tido lambat.. pastu kadang kadang dengar benda macam golek golek atas bumbung.. ingat perompak ke ape.. mula mula takut gilaa.. habis semua lampu aku pasang.. tapi lama lama lantak kau laa.. malas dah nak bangun pasang lampu, pastu kena tutup balik..

tapi kadang-kadang benda ni ketuk @ langgar tingkap jugak.. aku still konfiden yang tu kucing.. tak kisahlah yang cute atau yang kurap.. tapi aku yakin dia kucing.. btw mak aku selalu sidai baju malam malam.. kira sebelum tido mak aku dah jemur baju la.. takut pagi tak sempat.. ampai rumah aku dalam kawasa berbumbung laa kiranya.. lepas tu setiap kali angkat kain tu keesokan harinya mesti ada yang hilang.. pelik kan.. bukannya yang mahal mahal pun yang bersidai kat situ..

pelik kan!! sape laa yang ade atas bumbung tuh.. kang roboh bumbung tu sape nak ganti??? malam kitorang satu family boleh tengok langit plak.. aishh..


dia ni kot yang sesat atas bumbung rumah aku..

p/s: jay chou datang sini.. betul ke??

Wednesday, May 25, 2011

Bvlgarigirl Ulat Buku Giveaway

hai..

tetiba teringin nak dapat novel free.. yeehaaa.. nak try luck kat bvlgarigirl.. sila kabulkan keinginan saya..

dear sweet arianna, i choose novel HANYA ADA KAMU..


saya follow blog tersebut kerana (ayat skema):
  • rasa macam masuk dalam kehidupan tuan blog setiap kali baca blog itu.. 
  • cerita yang disampaikan menarik.. suka!! kisah percintaan and your daily life macam baca novel..
  • teringin nak tau kesudahan arianna dan kevin!! hopefully happy ending!!

p/s: nak menang nak menang nak menang.. hehehehe

Monday, May 23, 2011

cityville

haii!!

dah lama dah tak main benda ni.. tapi sebab request tak berhenti.... amek ko!! dah start addicted balik.. dulu ye laa.. masa praktikal.. malam sekejap je.. kena tido awal.. dekat opis pakai broadband je plak.. sumpah lembap macam katak (tak tau ape kena mengena dengan katak).. lagi lagi kalau dah limit..

setelah menjadi panganggur tegar selama beberapa minggu~ dah nak masuk sbulan dah pun... huh.. aku main balik game nih.. start laa.. sape suh korang still antar request game tu kat aku.. pasni sila bantu saya besar kan bandar saya..  hell yeahhh!!

eh jap.. laptop ni xde snipping tool.. kejam betul.. baru ingat nak buat promosi bantu bandar saya.. cehh!! semua org tau kan cityville tu ape?? jawab tau je.. terima kasih..

p/s: al-fatihah for landslide victim :(

Thursday, May 19, 2011

family dinner

saya suka family dinner.. time tu la kita nak update semua benda kat family.. nak kutuk adik beradik sesama sendiri.. walaupun sometime makanan tu biasa biasa je tapi kalau kita makan berebut rebut mesti seronok.. kat rumah aku memang wajib ada makan sama sama ni kalau ayah tak kerja petang or ada yang kebulur tak dapat tahan lapar sampai waktu dinner.. dulu aku tak suka sangat sebab banyak sangat nak kena kemas nanti.. tapi yang paling aku suka kalau venue dia kat restoren.. tapi tu sebulan brape kali je takpun kalo ade special day..

boleh gosip gosip gitu


antara kebaikan family dinner nih:
  • anak beranak akan lebih berhubung antara satu sama lain.. kira takde kes pendam pendam perasaan laa.. kalau family aku semua orang tak boleh simpan rahsia among us.. mesti nak cerita jugak..
  • semua orang akan makan makanan sihat.. sebab masak kat rumah kan.. tapi kalau makan kat kfc pun kira sihat laa jugakk kan?? iklan kfc yang cakap..
  • ada orang kata kalau kita selalu makan dengan anak anak kita nanti result exam anak kita jadik bagus.. maybe diorang baca buku di mea makan (anak2 kita?? since when??)
  • ketegangan dekat rumah pun akan berkurangan
  • family kita takkan terpengaruh dengan benda benda tak elok..






p/s: bila kita nak makan pizza lagi????

Tuesday, May 17, 2011

tak nak tengok..

kononnya tak nak terpengaruh dengan cerita cerita indon kat tv lagi.. tapi malangnya aku dah terpengaruh dengan cinta melody kat astro ria tuh.. sekarang aku dah rasa yang tv tuh berkali kali ganda lagi best dari facebook dan sebagainya.. aku dah jarang online sekarang.. keep it up farah :)..

p/s: tolong doakan saya cepat kaya

Friday, May 13, 2011

short film..

haiii everybody,

tertarik dengan filem pendek plak.. aku vote yang nih!!


yang ni pun best gak!! tapi creepy la plak.. tak nak lari dari umahh



p/s: nampak sangat memang aku dah takde benda nak buat :)


Tuesday, May 10, 2011

saya hot!!

hye peeps..

aku bukan laa nak merungut pasal cuaca segala bagai.. kepanasan melampau nih memang semua orang rasa so takdelaa perasaan cemburu terhadap orang lain..biasanya kalau panas kita masuk rumah bukak kipas laju laju dan masalah berkurangan.. tapi yang buat aku panas bila nak bukak kipas laju laju tak boleh sebab takde elektrik.. ok sekarang dah dua jam takde elektrik..  rosak dah segala rutin aku.. adeyhhh.. nak mandi pun tak boleh sebab takde cahaya.. kang tersabun badan dengan clorox plak..

boring laa.. cepat laa ada balik letrik nih.. nak tengok tv.. bateri laptop kalau abes aku dah takde hiburan dah.. takkan nak berjoget satu umah lak.. lagi laa panas.. btw en TNB.. ayah kita bayar bil tiap tiap bulan tau

p/s: officially penganggur :)
p/s/s: objektif utama: cari keje dan ganti puasa!!

1st interview

just abes my first interview.. nervous tak paya cakap laaa.. gugur jantung mak nak.. mintak mintak dapat.. aminn.. kadar kewangan semakin merosot dan saya memerlukan pekerjaan dengan segera.. so kalau ada company yabg nak pakai GM please let me know.. malas laa nak type panjang panjang.. malaysia sangat panas.. banyak lemak dah cair ikut peluh so tenaga semakin berkurang..

btw sangat sangat sedih bila dah habis belajar.. bukan sebab nak tinggalkan UiTM.. tp all the memories kat situ laa.. sob sob.. semua kenangan dan pengalaman sangat sangat indah di situ walaupun sometime macam pahit pahit sikit.

Friday, May 6, 2011

yessss!!

assalamualaikum...

tadi mak call tapi ayah yang cakap.. diorang cakap aku boleh beli baru benda yang rosak tuh.. yes!! finally.. dapat guna yang sendiri punya.. nanti kita pulang balik ayah punya eh.. tak kacau orang lain dah.. huhu.. besok aku balik rumah senyum sampai telinga.. hehehehe.. walaupun kena keluar modal sendiri sikit, tapi nevermind..  berlagak gila!! nasib baik aku kena paksa menabung!! ade gak sumber nak korek korek bila sesak.. kepada yang lama, bukan aku tak sayang ko, tapi mak ko dah terbakar.. den nak buek camnooo??

p/s: rindu lagi kat benda hitam tu..
p/s/s: banyak ajar mengenal dunia.. cewaahhh..
p/s/s/s: sejak ko pass away, aku selalu tido awal..

Wednesday, May 4, 2011

Usia Baru!!


Salam everybody,
Tengok gambar si pucat tengah tak sabar nak melantak kek tuh sebagai pembuka selera.. FYI, hari ahad, bersamaan dengan satu may ialah hari lahir kita.. malangnya jatuh sakit di hari jadi sendiri.. nasib baik takde lilin.. nak tiup lilin pun tak larat.. thanks kat semua yang wish dan tak lupa yang sama sama meraikannya.. so sweet laa you all.. thumbs up!!

semoga di hari lahir yang ke 22 (usia bukan lg rahsia) ini aku akan berubah menjadi insan yang lebih baik.. semoga dapat grad pada waktunya.. semoga ada kerajinan nak belajar masak dengan lebih gigih lagi.. semoga wishlist semua tercapai.. SEMOGA DAPAT JODOH.. aminn.. semoga tercapai segala semoga semoga tersebut..


penutup bicara.. kek yang sedap tapi tak boleh makan banyak banyak.. gosh.. nak sambut birthday hari hari boleh????

p/s: i love u all lahh.. tetiba rindu semua orang