Monday, May 31, 2010

halwa telinga

holla,
selepas abes musim af ni kan, aku satu jumpa satu lagu y boleh memberikan motivasi kat aku.. KAT AKU JE.. kre menaikkan semangat laa.. lg ni buat aku realize y ape y aku buat pun aku ader org support aku.. especially parents, adik beradik aku, my frenz and pet.. erk.. x kisah la ape y aku buat 2 btul, teruk ataupun menyusahkan sumer org.. kre mcm aku ader tmpat utk bersandar laaa ni.. haha..





lagu: ku ade kamu 
by: adira

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

tapi kat af aku minat maulana <3<3<3 haha.. tapi siape nak RSVP ngan aku lak kan??? huhu.. BTW ske maulana nyanyi lagu nih..



Sunday, May 30, 2010

keluar rumah..

holla,
pada hari ahad y mulia ini aku telah pergi ke jakell (btl ke eja cmni??) utk membeli bj raye.. cewahh.. lg brape bln je lg kot nak raye.. kena siap awal2 kan.. tp td kat dpn jakell segamat 2 ader satu expo kot kat situ.. dgn cuaca panas terik tu aku singgah la gak kn.. erk.. x beli pape pun.. tp aku amek gambo ngan nenas!! excited jap:).. korang pernah ke amek gambo ngan nenas??
with my mom...

selalu kalo amek gambo sorang xde.. adoyai.. this time ayah ku y ku sayang xde sebab beliau y amek gambo.. BTW inilah kali pertama aku kuar rumah dgn jarak lbey dr 1km sejak aku blk dari cuti.. hehe.. 2 y aku nak post kat sini nih..

kadang2 aku terpikir gak nak update blog ni kan, tapi sebab aku x kuar rumah aku x tau ape y berlaku and ape y aku lakukan setiap hari adalah sama.. same as usual.. sumer program kat tv aku dah hafal.. hehe.. so aku duk  ternak lemak2 kat badan aku je laa..

pusing balik kes aku carik baju raye td, aku dah jmpa y aku berkenan.. kaler oren.. oren lg.. tp x beli kat jakell.. belikan kat kdai y dekat area jakell.. hehehe... sian kat jakell 2.. aku bkn x nak shoping kat ko tp aku mabuk r dgn bau kain ko y melambak 2.. dah r org ramai..

kdg2 aku rindu gak dgn shah alam.. kdg2 jer laa.. tp slalunya x laa... x rinduu pun.. tapi duk rumah tnpa sebarang kerja y memenatkan dan menstresskan pun pnat gak.. tp aku lg prefer duk umah.. hehe.. x yah nak pikir pape pun.. tp aku rindu rumah usangku di shah alam itu n kawan2 seperjuanganku.. huhu..





Thursday, May 27, 2010

a story to tell..

Holla,
weyh betul kah aku dgr cuti bg pelajar2 IPT akan dilanjutkan kerana H1N1???? kalo bagus alhamdulilah.. tapi penat la nnt.. msti xde study week lg.. adoyai..

hari ni my beloved brother kena pi tdo kat skola.. huhu.. miss him already.. xde org nak rebut tv ngan aku lg.. xde org nak suh aku alih channel tv 2 sebab nak tgk slam dunk.. waaaa..
me with my senget sibling

lagi satu yang aku kusut ni kan psl practical 2.. cmner ntah.. xpe 2 laen kali la aku pikir.. kalo x ikut course bley ke?? adoyaiiii

Saturday, May 15, 2010

serabut!!

aku rasa aku sangat serabut 2-3 hari nih.. tp x tau nape.. adeyh.. maybe aku memikirkan nasib resultku y bakal kluar x lama lagi (lantak la ble).. aku bkn bley pasal result2 nih.. nnt mesti aku jdk the last person tgk result.. org sumer dah tgk result aku x tgk2 lg.. time 2 la org sumer tnya tp aku ckp aku x tgk lg.. sindrom ni aku dapat sejak matrik lg.. bler org ckp "mcm mn la result aku nnt" aku y dgr tros senyap.. tros hdup aku jdk sempit kejap, tido x nyenyak, mkn x cukup.. tapi aku tetap study last minute..
keserabutan aku 2 lbey kurang mcm ni laa
sebenarny tadi ader org tanya aku cmner exam.. so aku jdk stress sket.. di luar kawalan minda separuh sedar aku rupanya dah dua minggu aku blk umah.. rasa mcm sekejap je ms berlalu.. sekarang ni masa berlalu begitu pantas.. adekah dunia sudah hampir kiamat?? nobody knows.. cpt2 la bertaubat..
sebut pasal dah hampir 2 mnggu kat umah aku rasa aku x buat satu pun y aku plan lg.. nak pegi jumpa kawan time2 skola dlu pun aku x melaksanakan lg.. maybe sebab panas sgt kot.. lagi satu aku jmpa kawan baek aku iaitu mr.tv.. susah sket nak berpisah ngan beliau nih.. rasa sgt2 sayang kat beliau..

lagi satu keje aku kat umah ialah makan, makan dan makan.. ape je la y bley dimakan kat umah ni sumer aku makan kecuali sayur-sayuran and seafood.. bukan  kerana faktor alergik.. tapi kerana x ske rasa dye.. yucksss.. so makanan yang menjadi kegemaran aku ialah makanan yang berkolestrol.. hihi.. aku ade bc kat mn ntah sebenarnya kolestrol ni bagus.. tapi kenapa dye bagus aku x igt.. tapi kena control la.. jgn bnyak sgt la plak kn.. 

cara-cara nak mengurankan kolestrol:
  1. kurangkan makanan bergoreng
  2. mkn sket je kek, coklat and biskut
  3. masak gune minyak sayuran
  4. kurangkan makan kuning telur dan telur ikan
  5. makan lebih sayur-sayuran dan buah-buahan
  6. hasil tenusu
  7. makanan kekacang, ayam, ikan dan kacang soya
  8. kurangkan kerang, organ dalaman dan udang..
aku br je berazam nak kurangkan kolestrol.. tapi mcm x jdk je..
lastly, rajin2la bersenam..
berlari juga bagus utk kesihatan.. daa

Sunday, May 9, 2010

my idol!!!

maybe sbb aku dah lama blk (adelah dalam 8 ari kot) aku mayb dah terlalu bnyk menonton tv dan mendengar radio.. haha.. so aku mcm ade satu playlist yang aku nak dgr TIAP2 HARI supaya hidup aku tenang aman dan damai.. haha so aku pnya feveret artis dah tukar.. no more jason derulo.. aku tau tu housemate2 aku dah boring dgr aku melalak lagu beliau tiap2 hari walaupun liriknya agakla kucar kacir.. lantak korang la.. nak wat cmner.. aku tau suara aku sedap..

artis pertama yang aku terkenan ngan lagu dye ialah KRIS ALLEN

ake ske lagu nih..

artis yang kedua nih kalo dye tak terpesong memang dah lama aku buat suami dah

i like

yang ni lg la aku mnat gler


yang ni x kan pudar sampai ble2 pun.. i love uuuu


Wednesday, May 5, 2010

memory ujung sem 4


aku rasa ujung2 sem ni bnyk btl bnda yg bgus dan x bagus aku nmpak.. wakakaka.. yang paling bodoh sekali ye la aku gaduh ngan periuk y sampai skrg x bertegur2 lagi.. no solution for that.. x baek lg bgus kot.. lalala.. lala nak kawen x lama lg rupany.. bgus2.. selamat berkawen.. tp y plg2 aku terharu sekali befday aku ngan ciko.. thank u so much kat ci ngan fifa y sponsor.. housemate aku y laen.. cun x kek aku??? hehe.. sgt2 delicious.. ade lagi menu best.. pizza hut my feveret.. aku dah la pntang jumpa2 makanan nih.. i love food!!! lg2 kalo free.. hehe.. lagi satu sweet memory aku masa sem 4 ni ms bbq 2 dlu.. makanan lg.. aku dah la ske makan2 nih.. haha.. tapi aku x amek lg gambo dr chiko.. so x bley letak.. tp sem ni best laaaa... aku sgt suke walaupun lg stress drpd sem2 dlu.. memandangkan br abes exam ni kan aku sgt2 berharap dpt pointer bgus.. x mau laa pegi bagan lalang lg.. tolong laaaa.. x ske.. aku mls nak packing2 barang nih.. kalo nak blk umah rajin la aku.. hihi.. ps2 kan psl2 final2 nih kan aku nak mintak maap sesangat kat ci, fifa and chiko kalo aku ter'emo' spnjang final aritu.. hehe sorry..