Sunday, August 29, 2010

happy hujung minggu..

assalamualaikum,

heppy weekend everybody!!!! x tau nak cakap ape but boring gler kot.. hooooo.. sepatutny bley je blek umah.. nape laa aku x blk??? nak siapkan asgnment laa kununnyaaa.. tapi haraaaammmm... dari tadi aku duk belingkar dalam bilik ini seperti ular sawa yang kekenyangan padahal aku puasa.. x tau nak buat ape..nak buat asgnment??? aku rasa buat cover page je la kot.. 2 pun x buat lagi.. dush dush dush.. NAPE NGAN KO NI FARAH OIII??? mcm pelik je sebut nama sendiri.. sedapnya nama aku.. hehe..

ok fine.. bukan aku x nak buat asgnment 2.. tapi aku tgk kertas2 dan buku2 ni sumer mcm payung kat bazar ramadhan 2.. siap ade asap ayam percik lagi.. perghhh.. pastu ble aku bkk laptop aku tgk skrin laptop 2 mcm nampak je tren yang akan bawak aku blk gemas.. sory saya x bley fokus.. mcm la selama ni aku fokus kan?? tp ini lbey x bley fokus.. aku dah rasa macam ade satu suara yang suruh aku baring2 dan tido seperti princess yang sesat dalam hutan.. tapi x boleh begitu.. nnt bile nak pegi bazar ramadhan kena basuh muka.. kite x bley membazir air... betul kan??

sekarang nak buat ape?? nak makan?? x boleh.. nnt kena ganti pose banyak.. nak tgk tv??? mls laa nak tgk cter dongeng tv3 tuh.. x pasal2 aku kena kutukan.. ape yang boleh dilakukan??? selain daripada menunggu penuh sabar bilakh pkul 5.30 itu akan tiba kerana itulaa waktu yang paling afdal untuk ke bazar ramadhan.. selepas itu, kena tunggu plak detik 7.24 (kot) yakni waktu berbuka pose..

darling, i boring tau x??

Saturday, August 21, 2010

puasa bulan mulia

assalamualaikum,
hari ini  hari pertama puasa kat umah.. hehe.. xde la pengalaman x dapat berbuka lagi kan?? kalo la umah dekat mmg tiap mnggu blk umah.. jimat pun jimat.. btw tadi msk nasi tp lupe nak tekan suis..hehe.. tapi x kisah.. makanan laen banyak( angkuh gler)..

bulan pose taun nih x tau la nak cakap cmner.. tp sedey sket laa sbb last nak pose ngan kwn2 kesayangan.. pasni maybe dah xde dah.. yer laa.. pasni sumer sebuk nak menguruskan rumah tngaa masing2.. tapi tiap2 ari2 aku bgn sahur.. setakat nih xpenah skip lg.. terer kan aku (angkuh lagi)..

sdey la gak bler mengenangkan last nak sahur n bukak pose bersama diorang.. huhu.. x bley r nak gelak gler2 walaupun bangun sahur mata x bukak lg.. ish.. nnt masti rindu kat korang sumer

Friday, August 13, 2010

my life!!

HAIII...
jarang gler update blog skrg.. haishh.. asyk bc blog org je.. lgpun xde cter yang best pun nak kongsi2 kat sini.. dah tiga ari dah sumer umat islam berpuasa.. btw selamat berpuasa untuk semua.. mengantuknya mate.. bulan pose nih asyik nak tdo je.. lagi bnyak tdo daripada berjaga.. ngantuk2..

sem ni adalah sem2 yang sangat2 memenatkan kalo nak dibandingkan dengan sem2 yang sebelumnya.. hoho.. bnyak ny keje.. pastu siap kena msuk kampung lagi.. aishh.. maybe dye nak ajar orang mcm aku nih jdk lagi peramah kot.. tolonglahh.. aku mmg ske jln2 nih tapi nak packing barang 2 yang aku mlas.. pastu ble dah blk umah kena kemas blk..

dah la bulan2 pose nih duit mengalir je.. income xde pun.. x tau laa sempat ke x bertahan smpai ujung sem nih.. mengikut firasat aku kompom x sempat!!! mak ayah tolong.. lagi satu nak bgtau, pendrive saya hilang.. tolong!!!! mn nak cari nih?? dah abes satu umah selongkar tapi x jumpa pun.. sedey2 :(.. sob..sob..

tapi pengalaman yang paling dahsyat yang aku dapat ms bulan pose ialah masa first day pose aku x dapat nak bukak pose pada waktu yang ditetapkan.. hampeh betul.. order air pun pukul 8 br dapat.. x sweet langsung.. pastu blk umah tros tdo dalam keadaan yang lapar skali.. huhu.. pastu pada pkul 2.30 pg br dapat bkk pose merangkap sahur skali.. tsk tsk tsk... kesimpulannya sila pegi ke bazaar ramadhan awal2.. sekian terima kasih

Sunday, August 1, 2010

plz la girl!! dont be toooooooooo cheap..

haiii..
aku nyampah laa baca tajuk paper skrg.. bnyak betul masalah gejala sosial.. kalo dulu time skola2 slalu je tulis pasal "gejala sosial di kelangan remaja" tp skrg amek ko berlambak berita camtu.. bdk2 skrg bley copy paste je dari surat khabar.. x yah nak pikir nak tulis psal ape..

y plg x bley diterima akal ialah kebanyakan yang buat benda x senonoh 2 plajar2 ipt.. nak kate xde akal @ bodoh 2 x logik laa kan.. dah masuk universiti pun.. kalo diorang ni bley berfikir ngan bagus mesti x kan sanggup nak buang and bunuh baby2.. ade y snggup wat tarian tiang laaa.. diorang x pikir ke mak bapak diorang kat kampung..

x nak la kate aku ni baek sangat.. dulu masa skolah dulu2 kalo suh pilih tajuk pasal gejala sosial aku pilih tajuk "LEPAK" tapi sekarang aku mcm dah msuk dalam golongan cm2 gak r.. tapi setakat lepak2 2 aku rasa ok lagi kot (bela diri).. sebab tmpat pun terbukak.. n kte just lepak je.. bkn nye berpeluk pun kat situ..

tapi sekarang kebanyakanny dah x tau malu.. dah mcm kat paris dah aku tgk.. kalo setakat pegang tgn 2 aku rasa mcm normal lg laa.. tapi kalo y terlampau lebih dari tu, itu mmg x patut.. plz laa respect.. kte org melayu.. yang paling penting kte islam.. nak msuk neraka ke??? yang perempuan plz respect urself.. smpan ur harga diri utk husband u all laa..