Saturday, December 31, 2011

tahun baru..

happy new year everybody.. its time to move on.. cari duit lebih sikit sebab nak kaya.. berazam nak belajar bawak kereta balik.. kesian lesen yang sedia ada.. tak guna lagi...

sekarang susah nak bercakap.. mulut penuh dengan ulcer.. sampai kelidah-lidah.. ayah ade belikan minyak kelapa dara yang rasa dia langsung tak sedap.. hopefully boleh cepat sembuh.. nak makan susah.. tadi belanja family makan kfc.. AKU YANG BELANJA OK.. tapi tak boleh makan banyak.. sebab sakit :(.. sedihkannn

Sunday, December 11, 2011

douglas malloch berkata:

If you can't be a pine on the top of the hill
Be a scrub in the valley--but be
The best little scrub by the side of the rill;
Be a bush if you can't be a tree.
If you can't be a bush be a bit of the grass,
And some highway some happier make;
If you can't be a muskie then just be a bass--
But the liveliest bass in the lake!
We can't all be captains, we've got to be crew,
There's something for all of us here.
There's big work to do and there's lesser to do,
And the task we must do is the near.
If you can't be a highway then just be a trail,
If you can't be the sun be a star;
It isn't by size that you win or you fail--
Be the best of whatever you are!


Saturday, December 3, 2011

pet lover

actually i'm not lover... x suka haiwan.. tapi x benci ok.. kalau mereka tak kacau saya, saya pun tak akan mereka.. tapi tadi jalan jalan and singgah dekat satu pet shop.. i saw a very cute hamster.. rasa macam nak baling baling.. tapi kalau beli mesti takde orang nak jaga.. komitmen besar tuh.. i lagi prefer bela ikan than binatang bulu bulu tuh..

dekat tempat kerja ade satu ekor anjing yang menyakitkan hati.. suka meleset-leset kat orang lain.. aku patah balik kalau nampak dia.. teuk kena bahan ngan orang lain.. memang celaka laa.. siap ko anjing.. aku baling beras satu guni kat ko nanti.. berani laa dekat..

its more than three month i keje kat situ.. still lagi seronok.. huhu.. sometime kerja sangat banyak but semua orang kat situ buat kerja dengan cara yang menyeronokkan..