Monday, December 27, 2010

aku dan keretapi

haiii,

utk pengetahuan you all kan, i skrg dah fanatik dgn keretapi.. dulu nampak kepala keretapi buat bodoh je..skrg kalo nampak kepala keretapi je dah tau sama ada tu blue tiger or dalian.. terer x? sekali tgk tren komuter tu je i dah tau 2 buatan negara mana, nelson Mandela punya atau x.. hehe.. dah tu je nak cakap.. sekian kisah berlagak untuk hari ini 

Friday, December 17, 2010

adoyaaaaaaaaaaaaiiii

hoii encik blog!!!

aritu dah dimaklumkan bahawa saya akan naik lokomotif atau bahasa saintifiknya kepala keretapi ataupun keretapi punya kepala.. nak cerita ke x?? rasa macam pengalaman tak berapa nak manis je.. lagipun tak amek gambar.. camner bley lupe bawak kemera.. so cter ni xde gambar.. sila gunakan imaginasi anda

yang best
  • best oo naik kepala keretapii.. macam nak picit je sumer button kat situ
  • sangat gayat dan jakun tapi segan nak tunjuk
  • aku suke.. hehe..dari dulu asyik blaja pasal 2 je tetiba dapat naik.. homaigod!!
  • ade aircon.. padan muke yang lelaki naik yang takde aircon
  • dapat belaja pasal landasan, traffic light ataupun semboyan and struktur keretapi..
  • rasa macam nak mintak keje jadik pilot train
tak berapa nak best
  • terhantuk masa nak naik benda tu
  • jatuh masa nak turun
  • aku rasa dah tak nak laa jadik pilot keretapi.. erk

Tuesday, December 14, 2010

setelah 2 minggu jdk warga kuala lumpur....

heii diary!!

masuk arini dah dua minggu aku menjalani latihan industri kat keretapi tanah melayu berhad (ktmb).. tau x ktmb 2 ape?? kalo tak tau maybe anda bukan warganegara malaysia..

ni logo nyee..

not bad laa kat sana.. actually my father pun keje kat company ni gak.. penat laa gak nak cover macho kat sini.. tp relax dulu.. lagi 17 minggu nak abeh praktikal.. hehe.. x sabo nak grad... aku just follow the flow je la kat sini.. tak kan nak merungut banyak plak kan.. diorang nak amek aku praktikal pun aku dah bersyukur.. dulu masa kat sekolah ade cikgu pernah cakap tak baik merungut tu tandanya kita tak bersyukur kat allah.. huhu terflash back plak.. ayah aku cakap kalo praktikal kat sini banyak keluar.. hehe.. banyak keluar maknanya banyak laa duit ayah kena kirim kannn? ngeh3x

aktiviti harian aku dah bertukar sejak aku praktikal kat sini.. aku bangun pukul 6 ok.. diulangi pukul 6.. tapi aku bangun dari katil dan menuju ke bilik air adalah pada pukul 6.15.. pastu pukul 7 lebih2 dah kena gerak nak naik keretapi letrik.. sekarang dalam badan aku penuh dengan kuasa2 elektrik.. biasanya aku tak breakfast sangat, bukan sebab tak sempat tapi takut nak buang air lak.. mana nak carik toilet dalam keretapi letrik tu plak kan.. tak ke naye 2..

besok dijangka diorang nak bawak kitorang bawak lokomotif.. eh bukan2x.. naik lokomotif je sebenarnya.. so lain kali kalo aku rajin aku sambung.. daaaaaaaaa

Saturday, December 11, 2010

aku suka la...

aku suka laa
ko comel
tapi ko tak jambu
tapi aku tetap suke
kelmarin aku jumpa ko
terserempak sebenarnya
sampai sekarang aku gila bayang
ko kena janji
jangan pegi mana-mana
kalo aku banyak harta
dah lama aku try ko
aku tau ko jodoh aku
dah di takdirkan bersama
tapi apakan daya
terlalu banyak halangan
aku tau semua orang nak ko
ko yang terbaik
semua pengsan kalo ko xde
tapi ape aku kisah
aku tau ko x penah pandang aku
sapelah aku
duit dalam bank islampun ade 14.50
x layak nak berdamping dengan ko
tapi aku tau
satu hari nanti ko tetap jadik milik aku
sumpah
aku x carik yang lain
ko bergaya
ko nampak matang
itu yang aku suke
sabarlah sayang...

Friday, November 26, 2010

cakap dengan tangan..

hello diary!!

aku maybe sepatutnyadah lega sekarang.. sepatutnya.. aku dah abes exam(mintak-mitak tak payah amek lagi) dan aku dah dapat tempat praktikal (thanks tomy parent).. tapi aku tetap tak selesa.. bukan tak selesa tapi macam tak sedap hati.. adrelin meningkat barangkali.. aku rasa semua orang rasa macam tu kot.. nanti besok-besok aku siasat.. sekarang waktu macam ni aku rasa semua orangdah tido kot..

arini aku sakit perut.. maybe sebab makan banyak sangat kot.. ayah aku cakap aku stress.. teori tu boleh diterima pakai.. penat tak korang kalo stress or ade problem pastu korang pikir satu penyelesaian yang mengarut atau tak boleh diterima akal.. sebagai contoh dulu masa aku kat uitm pastu besok ade presentation.. aku kalotak ready nak present aku akan berdoa supaya fakulti aku terbakar.. then tak payahlah buat presentation.. hehe

orang cakap semua masalah tu akan ade penyelesainnya.. just talk to my hand and let it go smbil itu fikirkan penawarnya..

p/s: tido lagi baik

Monday, November 15, 2010

teringat lagi..



tadi aku selongkar youtube,, sangat2 xde keje org kate.. tetiba aku terjumpa lagu ni.. aku klik butang play 2.. bile lagu nih dimainkan aku teringat zaman kegemilangan aku di KOLEJ MATRIKULASI PERLIS..   aku adelah generasi kelapan kolej tersebut.. mesti korang tertanya-tanya kan ape kaitan lagu ni dengan kolej tersebut.. biar aku terangakan.. lagu ni adalah lagu yang dimainkan sebagai intro cerita SPA Q.. memori aku dtg berlambak-lambak bile dengar lagu nih.. antara yang paling aku pasti ble pkul 6.30 petang ramai anak2 gadis dan pakcik2 teruna akan berlari ke kafe2 yang berhampiran untuk menonton cerita ini.. sebab? x tau walapun aku turut serta memeriahkan majlis.

serius aku rindu kolej tersebut.. sebab nak menuntut ilmu kat situ laa aku belajar berdikari.. selama ni aku x penah duk jauh dari family.. paling jauh pun aku berpisah ngan mak dan ayah aku ble diorang bekerja dan aku bersekolah.. ishh.. aku bangga sebab aku x cengeng (walaupun sebulan aku homesick yang teramat) dan aku berjaya menghabiskan setahun disitu.. banyak yang aku belajar.. bukan ilmu akademik dan ilmiah je tapi ilmu utk zahir dan batin sekali.. aku rindu sumer orang yand ade kat situ time aku blaja kat situ termasuklah mak cik cleaner yang selalu sapa aku.. aku rindu sket gak kat mak cik guard yang selalu marah kitorang sebab bising.. so what??

aku terbayang aku tengah heret beg setiap kali blk dari cuti.. so sweet.. aku rindu sumer classmate dan roomate dan blockmate dan kolejmate aku.. sumer skali laa.. pekerja2 koperasi, bakeri, fotostat, mak cik and pak cik cafe dan abg jambu yang bekerja sebagai kerani di situ.. huhu.. ya allah.. banyak nya memori kat situ walaupun setahun je duduk situ.. gedik gak aku ni rupanya.. 

kat sini gak laa teknologi diperkenalkan.. bukan sahaja ketika subjek dinamika kemahiran tetapi jugak ketika itu sumenya baru mmpu utk memiliki talipon yang boleh mengeluarkan lagu,, syahdu x?? kat situ laa aku menjadi lebih mahir menggunakan teknologi si gigi biru.. huhu.. sungguh cik matrik,, saya rindu awak

p/s: al-fatihah utk yang telah pergi..








 

Friday, November 12, 2010

aku bukan lagi kanak2


salam diariku!!

lama gila x datang sini.. maaf.. bukan disengajakan.. ia terjadi kerana banyak hal yang lebih penting berlaku dan terus menghalang aku dari terus bermonolog disini.. hari ini aku akan  mencoretkan segala titik peluhku selama ini.. selama aku masih belum matang.. selama aku masih belum menyelesaikan masalah sendiri.. selama aku masih tidak dapat berinteraksi dengan baik.. selama juga aku belum mengesan kekasih hati.....

haha.. sumpah benda kat atas ni poyo.. uishhhh.. kalo aku bley tulis betul2 mcm kat atas ni sumpah aku bley kalahkan ahadiat akasyah.. aku nak keluarkan naskah yang lagi bagus dari lagenda budak setan (pofff.. berangan dan mengarut) ok2.. aku continue.... disini dengan gembiranya aku ckp aku dah abes exam.. diulangi dah abes.. aku mohon sgt xde paper yang failll.. amin.. ya allah tolong hambamu ini.. tapi masalah still wujud dalam kepala otak aku nih.. x tau nape.. praktikal.. praktikal.. x mau cakap.. nnt aku stress.. lalalala~ telah ku percayakan hati ini padamu agar kita x saling risau.. risau risau risau

aku sedih jugak.. sebab pasni x bley dah main-main ngan kawan-kawan yang terbaik.. mesti lepas ni aku berubah menjadi skema.. xde kawan nak lepak.. xde kawan nak makan mcd.. mesti aku rindu kat kelas bm216 5a.. i will.. sumpah.. nape last sem kita baru nak kumpul sama2..
 
bm216 senget


 
ok.. dah malas dah nak upload.. sebenarnya banyak lagi.. tapi nanti.. lain kali sambung

Tuesday, October 26, 2010

final sem sudah..

hoiii sumer,

lama giler x meluahkan perasaan kat sini kan.. SAYA SANGAT SIBUK.. harap maklum... nasib baek x gler.. sumer nak setelkan in short time.. alhamdulilah sumer mampu disiapkan walaupun dihantar x tepat waktunya.. sekurang-kurangnya siapkan?? rindu my parent laa.. huhu.. kalo umah dekat dah mmg xde dah aku kat shah alam malam nih.. tapi nak wat cmner.. terpaksa laa jadikan buku itu teman setia anda which is boringg.. jerawat kat muke pun dah tumbuh mcm cendawan lepas hujan.. huhu... adekah itu stress???

Thursday, September 16, 2010

ambikk ko!!

haiii...



p/s: aminnnnnnn

Wednesday, September 8, 2010

selamat hari lebaran!!!

SELAMAT MENYAMBUT HARI LEBARANNN...
 jemput2 laa dtg umah..
pompuan muslimah mcm kat ats 2 ajak
dtg tau..
aku bg mkn kuih jee pun..
saya juga nak 
memohon ampun dan maaf
kalo ade salah silap dgn sesiapa je
sama ada sedar atau x sedar
pendek kata
maafkan je laa saya.. 

Monday, September 6, 2010

saya nak barang free!!

assalamualaikum n selamat berpuasa..

sedar x sedar dah nak abes pose kan.. mcm skejap je rasa.. x sempat nak beribadah bnyak2 (menyesal).. lagi berapa ari je lagi nak raya.. best2.. bley makan puas2.. pakat la ye kawan2ku buat open house.. mesti datang punya laaaa.. yang penting skali u all masak kena sedap.. hehe.. baru laa bley mkn sampai tambah2.. 

sempena ari raya yang bakal menjelang ni jangan harap laa korang nak dapat duit raya daripada aku.. nak tau sebabnya??? sebab duit PTPTN aku dah abes.. btw kalo ade lagi pun bknnya aku nak bg kat korang pun.. mcm x caye je duit 2 dah abes.. mak aku ckp aku mkn duit 2.. tp mn ade.. bknnya sedap pun makan kertas.. buat sakit perut jee... lepas cuti raya ni aku hanya bergantung kat duit parents aku jee dan sedikit duit raya ehsan daripada sesiapa yang sudi memberi.. sob..sob.. so to all my friend pasni kite makan kat medan je ye.. air kite buat sendiri kat umah...


aku dah puas mengkaji mn duit aku pegi.. aku x nampak pun hasil dye melainkan sepasang kasut, sebuah beg n beberapa helai baju.. itu saja.. makan mahal sangat ke kat shah alam?? aku rasa sebab aku makan banyak kot.. huhu.. pasni aku berharap ade laa org bg aku benda2 free untuk aku nyambung hidup sebagai seorang pelajar universiti.. antara benda free yang bley disumbangkan ialah:

 
banyak ni pun xpe..


 
kalo bley nak kaler lainn.. x mau itam


 
i love jimmy choo

 
kalo dpt stefan skali pun xpe
 

hoho.. ini antara wishlist aku pada malam yang penuh berkat ini.. dah mcm sorority life plak aku rasa.. 

Sunday, August 29, 2010

happy hujung minggu..

assalamualaikum,

heppy weekend everybody!!!! x tau nak cakap ape but boring gler kot.. hooooo.. sepatutny bley je blek umah.. nape laa aku x blk??? nak siapkan asgnment laa kununnyaaa.. tapi haraaaammmm... dari tadi aku duk belingkar dalam bilik ini seperti ular sawa yang kekenyangan padahal aku puasa.. x tau nak buat ape..nak buat asgnment??? aku rasa buat cover page je la kot.. 2 pun x buat lagi.. dush dush dush.. NAPE NGAN KO NI FARAH OIII??? mcm pelik je sebut nama sendiri.. sedapnya nama aku.. hehe..

ok fine.. bukan aku x nak buat asgnment 2.. tapi aku tgk kertas2 dan buku2 ni sumer mcm payung kat bazar ramadhan 2.. siap ade asap ayam percik lagi.. perghhh.. pastu ble aku bkk laptop aku tgk skrin laptop 2 mcm nampak je tren yang akan bawak aku blk gemas.. sory saya x bley fokus.. mcm la selama ni aku fokus kan?? tp ini lbey x bley fokus.. aku dah rasa macam ade satu suara yang suruh aku baring2 dan tido seperti princess yang sesat dalam hutan.. tapi x boleh begitu.. nnt bile nak pegi bazar ramadhan kena basuh muka.. kite x bley membazir air... betul kan??

sekarang nak buat ape?? nak makan?? x boleh.. nnt kena ganti pose banyak.. nak tgk tv??? mls laa nak tgk cter dongeng tv3 tuh.. x pasal2 aku kena kutukan.. ape yang boleh dilakukan??? selain daripada menunggu penuh sabar bilakh pkul 5.30 itu akan tiba kerana itulaa waktu yang paling afdal untuk ke bazar ramadhan.. selepas itu, kena tunggu plak detik 7.24 (kot) yakni waktu berbuka pose..

darling, i boring tau x??

Saturday, August 21, 2010

puasa bulan mulia

assalamualaikum,
hari ini  hari pertama puasa kat umah.. hehe.. xde la pengalaman x dapat berbuka lagi kan?? kalo la umah dekat mmg tiap mnggu blk umah.. jimat pun jimat.. btw tadi msk nasi tp lupe nak tekan suis..hehe.. tapi x kisah.. makanan laen banyak( angkuh gler)..

bulan pose taun nih x tau la nak cakap cmner.. tp sedey sket laa sbb last nak pose ngan kwn2 kesayangan.. pasni maybe dah xde dah.. yer laa.. pasni sumer sebuk nak menguruskan rumah tngaa masing2.. tapi tiap2 ari2 aku bgn sahur.. setakat nih xpenah skip lg.. terer kan aku (angkuh lagi)..

sdey la gak bler mengenangkan last nak sahur n bukak pose bersama diorang.. huhu.. x bley r nak gelak gler2 walaupun bangun sahur mata x bukak lg.. ish.. nnt masti rindu kat korang sumer

Friday, August 13, 2010

my life!!

HAIII...
jarang gler update blog skrg.. haishh.. asyk bc blog org je.. lgpun xde cter yang best pun nak kongsi2 kat sini.. dah tiga ari dah sumer umat islam berpuasa.. btw selamat berpuasa untuk semua.. mengantuknya mate.. bulan pose nih asyik nak tdo je.. lagi bnyak tdo daripada berjaga.. ngantuk2..

sem ni adalah sem2 yang sangat2 memenatkan kalo nak dibandingkan dengan sem2 yang sebelumnya.. hoho.. bnyak ny keje.. pastu siap kena msuk kampung lagi.. aishh.. maybe dye nak ajar orang mcm aku nih jdk lagi peramah kot.. tolonglahh.. aku mmg ske jln2 nih tapi nak packing barang 2 yang aku mlas.. pastu ble dah blk umah kena kemas blk..

dah la bulan2 pose nih duit mengalir je.. income xde pun.. x tau laa sempat ke x bertahan smpai ujung sem nih.. mengikut firasat aku kompom x sempat!!! mak ayah tolong.. lagi satu nak bgtau, pendrive saya hilang.. tolong!!!! mn nak cari nih?? dah abes satu umah selongkar tapi x jumpa pun.. sedey2 :(.. sob..sob..

tapi pengalaman yang paling dahsyat yang aku dapat ms bulan pose ialah masa first day pose aku x dapat nak bukak pose pada waktu yang ditetapkan.. hampeh betul.. order air pun pukul 8 br dapat.. x sweet langsung.. pastu blk umah tros tdo dalam keadaan yang lapar skali.. huhu.. pastu pada pkul 2.30 pg br dapat bkk pose merangkap sahur skali.. tsk tsk tsk... kesimpulannya sila pegi ke bazaar ramadhan awal2.. sekian terima kasih

Sunday, August 1, 2010

plz la girl!! dont be toooooooooo cheap..

haiii..
aku nyampah laa baca tajuk paper skrg.. bnyak betul masalah gejala sosial.. kalo dulu time skola2 slalu je tulis pasal "gejala sosial di kelangan remaja" tp skrg amek ko berlambak berita camtu.. bdk2 skrg bley copy paste je dari surat khabar.. x yah nak pikir nak tulis psal ape..

y plg x bley diterima akal ialah kebanyakan yang buat benda x senonoh 2 plajar2 ipt.. nak kate xde akal @ bodoh 2 x logik laa kan.. dah masuk universiti pun.. kalo diorang ni bley berfikir ngan bagus mesti x kan sanggup nak buang and bunuh baby2.. ade y snggup wat tarian tiang laaa.. diorang x pikir ke mak bapak diorang kat kampung..

x nak la kate aku ni baek sangat.. dulu masa skolah dulu2 kalo suh pilih tajuk pasal gejala sosial aku pilih tajuk "LEPAK" tapi sekarang aku mcm dah msuk dalam golongan cm2 gak r.. tapi setakat lepak2 2 aku rasa ok lagi kot (bela diri).. sebab tmpat pun terbukak.. n kte just lepak je.. bkn nye berpeluk pun kat situ..

tapi sekarang kebanyakanny dah x tau malu.. dah mcm kat paris dah aku tgk.. kalo setakat pegang tgn 2 aku rasa mcm normal lg laa.. tapi kalo y terlampau lebih dari tu, itu mmg x patut.. plz laa respect.. kte org melayu.. yang paling penting kte islam.. nak msuk neraka ke??? yang perempuan plz respect urself.. smpan ur harga diri utk husband u all laa..

Saturday, July 17, 2010

haiiii...

haiiiii,
sebenarnya aku tgh bosan gler tahap tapir nih.. walaupun aku pny resume x siap lg tp xde mood nak buat.. huhu.. geli plak aku nak puji diri sendiri bnyak2 ni kan.. btw, sentiasa laa mendoakan saya agar berjaya ye.. aminnnn..

Tuesday, July 13, 2010

please, dont call my name!!

assalamualaikum,
sudah lbey dari seminggu x update blog.. malas gler nak update.. lagipun aku dah kembali jadik perantauan.. huhu.. walaupun dah seminggu lebih tapi tetap homesick.. cmner 2?? haha.. tp x kesah laa.. berbalik pada tajuk asal..

actually, aku nak cter pasal one my new lecture untuk this sem laa.. dye ajar satu subjek y aku amek sem nih.. lect ni memang mmg mcm garang gler.. kalo x pakai kad matrik  x bley msuk kelas dye.. dah r aku dah 4 sem sebelum nih x penah pkai kad matrik pegi kelas.. tetiba kena pakai.. so aku pun kena laa buat reminder bnyk2 supaya x lupe nak bawak kad matrik.. hehe.. satu lagi, kalo nak msuk klas dye kena pakai ikut sahsiah rupa diri.. kelam kabut ko cr baju.. last2 pakai bj kurung je..

lect ni gak dye ske buat sistem Q & A before kelas start.. pastu dye panggil nama.. 2 yang aku lemah 2.. dah la aku ade masalah gugup x bertempat ni kan.. benda dalam kepala mmg ade jawapan, tapi skali dye pnggil sumer 2 ilang.. haha.. gler kan aku.. aku tgh try nak buang bad habit aku ni laa.. tp x berjaya2 lagi..

but aku respect ngan dye.. dye buat aku prepare lps aku kuar dr U nnt.. so aku bley prepare ble time aku keje nnt kan.. xde r mcm culture shock gitu.. haha.. so aku kena la bergaya hari2.. haha.. pape laa.. bsk aku ade kls dye.. nak baca buku(dgn penuh bersemangat).. daaaa

Friday, July 2, 2010

dush dush dush..

yo wassup,
firstly kan aku berharap sangat kalo uitm shah alam 2 pindah belakang umah aku.. huhu.. kan senang.. tapi x dapat la nak kekalkan nama sebagai UiTM SHAH ALAM lg.. x kan laa x bley berkorban sket utk plajar yang baek nih.. x payah la aku susah payah sewa rumah, pegi naek bus sumer 2.. korang x rasa bernas ke idea bijak aku nih?? sangat2 bernas kn?? by the way, aku sangat2 la malas untuk kembali ke shah alam.. aku sebenarnya jenis yang home type pnya org.. kalo aku dah sampai umah betul aku nih aku dah malas nak kuar dah.. sumer ade kat umah.. buat ape nak kuar.. tapi kalo skali aku nak kuar umah aku x nak r kuar dekat2 nih.. aku nak tempat yang lebih setengah jam nak sampai..

tadi aku tgk world cup.. brazil lawan belanda.. mule2 aku sokong brazil.. skrg aku sokong belanda.. hehe..nape sumer pasukan yang kuat2 dah kuar ek?? feng shui salah kot.. biasenya pasukan y aku sokong mesti kalah.. dlu aku sokong jepun (sokong asia lorh) kalah dah.. pas2 portugal.. pun blk dah.. lantak laa.. bkn je aku jdk bookie pun.. hehe..

sebenarnya aku jeles tgk orang yang boleh berucap depan orang ramai.. x yah ramai sgt laa.. dpn kls pun ckup.. aku takut betul.. mcm x ckup smgt.. aku ckp laju2 nak bg cepat abes..  sekati aku je.. kan aku penah ckp aku kurang self esteem.. huhu.. sumer orang ade kelemahan kan.. tapi aku bersyukur sgt2 sebab aku ade kwn2 ngan family slaloo tolong aku y kalut nih..

sebelum bukak sem ni aku sebenarya plan nak beli beberapa barang keperluan.. antaranya termasuklaa kertas kajang, pen, beg dan kasut.. kasut wajib oooo.. aku dgr ade org kena saman RM200 sebab kasut x menepati citarasa uitm.. aku pnya kasut mn menepati citarasa mereka.. kasut bertutup pun aku xde.. adoyaii.. kte kena cari kasut yang mesra alam kan.. contohnya mcm nih..

 
mesra alam kan.. gerenti kaki pun x busuk.. hoho.. bagus kasut nih.. aku sebenarnya x ske kasut2 bertutup nih.. kesian jari tersepit.. nnt darah x berjalan dgn baek.. tapi kalo sport shoes aku ske.. walaupun aku x ske sport2 ni kan tp kasut dye selesa laa.. k laaa.. ngantuk r buat karangan nih..

Wednesday, June 23, 2010

aku semakin tua!!!

holla,
sekati aku je wat tajuk mcm nih.. utk pengetahuan korang aku mude lg ok.. x keluar lg dari usia remaja.. ape y buat aku rasa semakin tua.. erk membesar sebenarnya ialah cuti sem dah nak abes!! naek sem ni aku akn masuk sem 5.. OMG!! sudah mau grad rupanya.. hopefully aku dapat grad pd waktunya yakni pada umur aku 22 18.. tnggal satu sem je lg nak praktikal.. gosh.. camner laa aku nak praktikal nnt.. dah laa aku ni lower self esteem sket.. takutnya.. khinzir betul..

dalam aku mengenang nasib y aku semakin membesar nih (umur ye bkn badan) aku teringat time aku mula2 menjejakkan kaki ke bumi uitm.. so kebudak2kan.. ble nak kena mak ngan ayah nak balik mule laa nak nangis.. FYI sebenarnya skrg pun mcm 2 lagi.. ble aku nak blk kampus aku tetap cm2 gak.. mcm nak angkut je diorang skali.. mcm 2 digelar cengeng ke?? x kot..

then ble kls start aku jumpa member aku y happening tahap kerbau.. i like.. abes sumer tempat ktorang pusing.. sesat blakang kire.. ktorang kn cute (jgn loya meyh.. kenyataan..)


some of the pic ms awal2 bergelar mahasiswi.. muke sumer mcm minyak seri murni "suci dan murni".. papepon korang memang best..

Thursday, June 17, 2010

friend..

For Dutch 7 Pictures, Images and Photos


i just want my old friend back..
miss our happiness..

Sunday, June 13, 2010

mimpikah aku??

holla,
kali ni aku nak tulis pasal mimpi.. sometime, aku ni termasuk gak dalam golongan org y kuat berangan, day dreaming or night dreaming 2 mmg aku pny kepakaran laaa.. tapi kalo malam2 2 aku just mimpi je.. x mengigau.. aku takut tdo sebelah org y mengalami masalah tido bercakap nih.. for example adik aku, dye ske ketawa ms tdo, pnggil mak aku la dan sewaktu dengannya.. kalo aku x tdo lg x pe, ni kalo kes dah tdo.. omg.. culture shock jap aku..

but mlm td aku mmpi pelik gile.. mimpi 2 betul2 gile.. memang laa aku ske mimpi2 nih.. tp y indah2 je laaa.. nightmare mmg aku reject la.. i hate nightmare.. gosh.. lagi satu mimpi yang aku x ske mimpi y jatuh dari tempat tinggi 2.. pastu x smpai2 bawah.. penat mmpi cm2.. tapi mimpi yang paling bahaya sekali bile kiter mimpi masuk toilet pastu kencing.. serius bley jadik kenyataan..

pasal mimpi aku 2 malam tadi, aku mimpi pasal orang y serius aku x igt langsung sejak kebelakangan nih.. kalo igt pun gitu2 je laa.. pastu tetiba aku mimpi dye lak.. apekah petandanya?? mmg dlu dye kawan baik sangat ngan aku.. tp sejak abes skola ktorang keep in touch brape bulan je.. pastu dye pindah.. so serius mmg dah nak masuk kes lost contact la nih..

just tetiba aku mimpi dye.. biase kalo aku mimpi pun, aku mimpi org y aku slalu tgk or baru tengok.. tapi ble mimpi dye mlm td aku rase mcm nak jumpa dye sangat.. sihat kah ko di sana??? hopefully ko baek2 je.. jangan lupe aku dowh.. tetiba aku rindu kat ko...

tapi ape yang aku mimpi 2 best.. mcm x nak bangun je.. mmg sayu betul la mimpi 2.. maybe sebab lama x jumpa kot n aku rase mmg payah pun nak jumpa blk.. nnt kawen jemput aku tau.. huhu

gaga o lala

holla,
as usual, when the school holiday come ramai gler org nak kawen.. this time, one of my cousin punya turn.. well, masa kenduri2 cmni la nak kumpul blk sumer family2 yang dah berkurun2 x jumpa.. sometime ade yang x pernah jumpa langsung.. betul2 dapat mengeratkan silaturahim.. this time aku dapat sepupu ipar baru.. orang pekan, pahang..
 


Tuesday, June 8, 2010

result kuar besok?????

OMG!!! aku seperti biasa blom ready utk menghadapi hari2 seperti itu.. tekanan mental dowh... cmner la keadaan result aku??? time ni laa aku menyesal sbb x buat btl2 aritu ps2 buat azam nak blaja btl2 sem dpn.. pas2 naek sem aku lupe pasal azam aku tu.. hopefully, result aku x menghampakan aku..  huhu.. moga2 aku dapat keputusan yang baik.. aminn... ape pun keputusannya aku redha..

utk menghilangkan rasa cuak, cemas dan sawan yang hampir mendatang nih aku nak tengok cter dil hain tumharaa laa.. 

arjun rampal hencem.... walaupun aku x layan sangat hindustan tapi ntah nape smlm teringin sgt nak tgk..

Monday, May 31, 2010

halwa telinga

holla,
selepas abes musim af ni kan, aku satu jumpa satu lagu y boleh memberikan motivasi kat aku.. KAT AKU JE.. kre menaikkan semangat laa.. lg ni buat aku realize y ape y aku buat pun aku ader org support aku.. especially parents, adik beradik aku, my frenz and pet.. erk.. x kisah la ape y aku buat 2 btul, teruk ataupun menyusahkan sumer org.. kre mcm aku ader tmpat utk bersandar laaa ni.. haha..





lagu: ku ade kamu 
by: adira

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan,
Kau suluhkan sinar petunjuk,
Di kala ku kesedihan,
kau ukirkan senyuman,
Dengan penuh sabar memujuk,

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh.

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Di kala aku tak pasti,
Kau tampil dengan berani,
Membimbing agar lebih yakin,
Dan bila hidup penuh soalan,
Kau berikan jawapan,
Melengkap semua kekurangan...

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

Tidak mungkin diri ini mampu,
Hidup tanpa doronganmu,

Andai hari esok langit akan runtuh,
Tabahlah menjunjung bersamaku,
Andai hari esok dunia gelora,
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu.

tapi kat af aku minat maulana <3<3<3 haha.. tapi siape nak RSVP ngan aku lak kan??? huhu.. BTW ske maulana nyanyi lagu nih..



Sunday, May 30, 2010

keluar rumah..

holla,
pada hari ahad y mulia ini aku telah pergi ke jakell (btl ke eja cmni??) utk membeli bj raye.. cewahh.. lg brape bln je lg kot nak raye.. kena siap awal2 kan.. tp td kat dpn jakell segamat 2 ader satu expo kot kat situ.. dgn cuaca panas terik tu aku singgah la gak kn.. erk.. x beli pape pun.. tp aku amek gambo ngan nenas!! excited jap:).. korang pernah ke amek gambo ngan nenas??
with my mom...

selalu kalo amek gambo sorang xde.. adoyai.. this time ayah ku y ku sayang xde sebab beliau y amek gambo.. BTW inilah kali pertama aku kuar rumah dgn jarak lbey dr 1km sejak aku blk dari cuti.. hehe.. 2 y aku nak post kat sini nih..

kadang2 aku terpikir gak nak update blog ni kan, tapi sebab aku x kuar rumah aku x tau ape y berlaku and ape y aku lakukan setiap hari adalah sama.. same as usual.. sumer program kat tv aku dah hafal.. hehe.. so aku duk  ternak lemak2 kat badan aku je laa..

pusing balik kes aku carik baju raye td, aku dah jmpa y aku berkenan.. kaler oren.. oren lg.. tp x beli kat jakell.. belikan kat kdai y dekat area jakell.. hehehe... sian kat jakell 2.. aku bkn x nak shoping kat ko tp aku mabuk r dgn bau kain ko y melambak 2.. dah r org ramai..

kdg2 aku rindu gak dgn shah alam.. kdg2 jer laa.. tp slalunya x laa... x rinduu pun.. tapi duk rumah tnpa sebarang kerja y memenatkan dan menstresskan pun pnat gak.. tp aku lg prefer duk umah.. hehe.. x yah nak pikir pape pun.. tp aku rindu rumah usangku di shah alam itu n kawan2 seperjuanganku.. huhu..





Thursday, May 27, 2010

a story to tell..

Holla,
weyh betul kah aku dgr cuti bg pelajar2 IPT akan dilanjutkan kerana H1N1???? kalo bagus alhamdulilah.. tapi penat la nnt.. msti xde study week lg.. adoyai..

hari ni my beloved brother kena pi tdo kat skola.. huhu.. miss him already.. xde org nak rebut tv ngan aku lg.. xde org nak suh aku alih channel tv 2 sebab nak tgk slam dunk.. waaaa..
me with my senget sibling

lagi satu yang aku kusut ni kan psl practical 2.. cmner ntah.. xpe 2 laen kali la aku pikir.. kalo x ikut course bley ke?? adoyaiiii

Saturday, May 15, 2010

serabut!!

aku rasa aku sangat serabut 2-3 hari nih.. tp x tau nape.. adeyh.. maybe aku memikirkan nasib resultku y bakal kluar x lama lagi (lantak la ble).. aku bkn bley pasal result2 nih.. nnt mesti aku jdk the last person tgk result.. org sumer dah tgk result aku x tgk2 lg.. time 2 la org sumer tnya tp aku ckp aku x tgk lg.. sindrom ni aku dapat sejak matrik lg.. bler org ckp "mcm mn la result aku nnt" aku y dgr tros senyap.. tros hdup aku jdk sempit kejap, tido x nyenyak, mkn x cukup.. tapi aku tetap study last minute..
keserabutan aku 2 lbey kurang mcm ni laa
sebenarny tadi ader org tanya aku cmner exam.. so aku jdk stress sket.. di luar kawalan minda separuh sedar aku rupanya dah dua minggu aku blk umah.. rasa mcm sekejap je ms berlalu.. sekarang ni masa berlalu begitu pantas.. adekah dunia sudah hampir kiamat?? nobody knows.. cpt2 la bertaubat..
sebut pasal dah hampir 2 mnggu kat umah aku rasa aku x buat satu pun y aku plan lg.. nak pegi jumpa kawan time2 skola dlu pun aku x melaksanakan lg.. maybe sebab panas sgt kot.. lagi satu aku jmpa kawan baek aku iaitu mr.tv.. susah sket nak berpisah ngan beliau nih.. rasa sgt2 sayang kat beliau..

lagi satu keje aku kat umah ialah makan, makan dan makan.. ape je la y bley dimakan kat umah ni sumer aku makan kecuali sayur-sayuran and seafood.. bukan  kerana faktor alergik.. tapi kerana x ske rasa dye.. yucksss.. so makanan yang menjadi kegemaran aku ialah makanan yang berkolestrol.. hihi.. aku ade bc kat mn ntah sebenarnya kolestrol ni bagus.. tapi kenapa dye bagus aku x igt.. tapi kena control la.. jgn bnyak sgt la plak kn.. 

cara-cara nak mengurankan kolestrol:
  1. kurangkan makanan bergoreng
  2. mkn sket je kek, coklat and biskut
  3. masak gune minyak sayuran
  4. kurangkan makan kuning telur dan telur ikan
  5. makan lebih sayur-sayuran dan buah-buahan
  6. hasil tenusu
  7. makanan kekacang, ayam, ikan dan kacang soya
  8. kurangkan kerang, organ dalaman dan udang..
aku br je berazam nak kurangkan kolestrol.. tapi mcm x jdk je..
lastly, rajin2la bersenam..
berlari juga bagus utk kesihatan.. daa

Sunday, May 9, 2010

my idol!!!

maybe sbb aku dah lama blk (adelah dalam 8 ari kot) aku mayb dah terlalu bnyk menonton tv dan mendengar radio.. haha.. so aku mcm ade satu playlist yang aku nak dgr TIAP2 HARI supaya hidup aku tenang aman dan damai.. haha so aku pnya feveret artis dah tukar.. no more jason derulo.. aku tau tu housemate2 aku dah boring dgr aku melalak lagu beliau tiap2 hari walaupun liriknya agakla kucar kacir.. lantak korang la.. nak wat cmner.. aku tau suara aku sedap..

artis pertama yang aku terkenan ngan lagu dye ialah KRIS ALLEN

ake ske lagu nih..

artis yang kedua nih kalo dye tak terpesong memang dah lama aku buat suami dah

i like

yang ni lg la aku mnat gler


yang ni x kan pudar sampai ble2 pun.. i love uuuu


Wednesday, May 5, 2010

memory ujung sem 4


aku rasa ujung2 sem ni bnyk btl bnda yg bgus dan x bagus aku nmpak.. wakakaka.. yang paling bodoh sekali ye la aku gaduh ngan periuk y sampai skrg x bertegur2 lagi.. no solution for that.. x baek lg bgus kot.. lalala.. lala nak kawen x lama lg rupany.. bgus2.. selamat berkawen.. tp y plg2 aku terharu sekali befday aku ngan ciko.. thank u so much kat ci ngan fifa y sponsor.. housemate aku y laen.. cun x kek aku??? hehe.. sgt2 delicious.. ade lagi menu best.. pizza hut my feveret.. aku dah la pntang jumpa2 makanan nih.. i love food!!! lg2 kalo free.. hehe.. lagi satu sweet memory aku masa sem 4 ni ms bbq 2 dlu.. makanan lg.. aku dah la ske makan2 nih.. haha.. tapi aku x amek lg gambo dr chiko.. so x bley letak.. tp sem ni best laaaa... aku sgt suke walaupun lg stress drpd sem2 dlu.. memandangkan br abes exam ni kan aku sgt2 berharap dpt pointer bgus.. x mau laa pegi bagan lalang lg.. tolong laaaa.. x ske.. aku mls nak packing2 barang nih.. kalo nak blk umah rajin la aku.. hihi.. ps2 kan psl2 final2 nih kan aku nak mintak maap sesangat kat ci, fifa and chiko kalo aku ter'emo' spnjang final aritu.. hehe sorry..

Friday, April 30, 2010

what a life??


aku sebenarnya tensen dgn eaxam aku nih.. dah r mate sudah jdk mcm panda.. huh.. panda lagi lawa kot.. nyampah tau x?? dah r nak bc bku nih smgt x dtg2... kng ble mlm nak exam 2 la br aku jdk sasau nak cr notes.. huhu.. i need help????? tp aku tau ramai orang mengaharapkan kejayaan aku.. huahuahua.. aku akb berusaha semampu yang mungkin.. poyo je..

Thursday, April 1, 2010

bulann penat


pada x igt la brape aribulan.. 11 kot.. aku pegi penang.. ade trip untuk klas shipping.. best laa gak..makn pun sedap.. tapi ble blk umah cirit birit la plak.. masalah betul.. x tau la makan ape.. mengikut firasat aku first time melantak nasi kandar kot.. terjejas waktu tidurku..

Sunday, March 7, 2010

minggu yang giler..

adeyh.. aku x tau la kan cmner nak menggambarkan perasaan aku mnggu ni..
mcm org gler kot.. dengan x ckup tidur je cuba sedaya upaya utk menyiapkan asgnmnt..
tapi msih x siap lagi.. mak datuk... aku dah tensen tahap gaban dah nih...
rasanya mcm nak mati nih.. dah r ngan modul ny lagi..
tp tadi aku pegi modul bknny aku dengar pun.. sibuk je aku layan lagu anuar zain(my sayang).. huhu..
smpai tertido2 aku.. objektif aku pegi modul tadi adalah untuk cuci mate.. ngeh3x

Thursday, February 18, 2010

muaahh

this is my first blog.. ngeh3x..
seriously xde keje kot mlm2 cmni..
x tau nak watpe..
nak buat asgnmnt lg la haram kn..
pening pale...
sebenarny x tau nak tulih ape..
tp sbb bnyk org dah buat so i pun nak buat laa
hehe..