Monday, December 27, 2010

aku dan keretapi

haiii,

utk pengetahuan you all kan, i skrg dah fanatik dgn keretapi.. dulu nampak kepala keretapi buat bodoh je..skrg kalo nampak kepala keretapi je dah tau sama ada tu blue tiger or dalian.. terer x? sekali tgk tren komuter tu je i dah tau 2 buatan negara mana, nelson Mandela punya atau x.. hehe.. dah tu je nak cakap.. sekian kisah berlagak untuk hari ini 

Friday, December 17, 2010

adoyaaaaaaaaaaaaiiii

hoii encik blog!!!

aritu dah dimaklumkan bahawa saya akan naik lokomotif atau bahasa saintifiknya kepala keretapi ataupun keretapi punya kepala.. nak cerita ke x?? rasa macam pengalaman tak berapa nak manis je.. lagipun tak amek gambar.. camner bley lupe bawak kemera.. so cter ni xde gambar.. sila gunakan imaginasi anda

yang best
  • best oo naik kepala keretapii.. macam nak picit je sumer button kat situ
  • sangat gayat dan jakun tapi segan nak tunjuk
  • aku suke.. hehe..dari dulu asyik blaja pasal 2 je tetiba dapat naik.. homaigod!!
  • ade aircon.. padan muke yang lelaki naik yang takde aircon
  • dapat belaja pasal landasan, traffic light ataupun semboyan and struktur keretapi..
  • rasa macam nak mintak keje jadik pilot train
tak berapa nak best
  • terhantuk masa nak naik benda tu
  • jatuh masa nak turun
  • aku rasa dah tak nak laa jadik pilot keretapi.. erk

Tuesday, December 14, 2010

setelah 2 minggu jdk warga kuala lumpur....

heii diary!!

masuk arini dah dua minggu aku menjalani latihan industri kat keretapi tanah melayu berhad (ktmb).. tau x ktmb 2 ape?? kalo tak tau maybe anda bukan warganegara malaysia..

ni logo nyee..

not bad laa kat sana.. actually my father pun keje kat company ni gak.. penat laa gak nak cover macho kat sini.. tp relax dulu.. lagi 17 minggu nak abeh praktikal.. hehe.. x sabo nak grad... aku just follow the flow je la kat sini.. tak kan nak merungut banyak plak kan.. diorang nak amek aku praktikal pun aku dah bersyukur.. dulu masa kat sekolah ade cikgu pernah cakap tak baik merungut tu tandanya kita tak bersyukur kat allah.. huhu terflash back plak.. ayah aku cakap kalo praktikal kat sini banyak keluar.. hehe.. banyak keluar maknanya banyak laa duit ayah kena kirim kannn? ngeh3x

aktiviti harian aku dah bertukar sejak aku praktikal kat sini.. aku bangun pukul 6 ok.. diulangi pukul 6.. tapi aku bangun dari katil dan menuju ke bilik air adalah pada pukul 6.15.. pastu pukul 7 lebih2 dah kena gerak nak naik keretapi letrik.. sekarang dalam badan aku penuh dengan kuasa2 elektrik.. biasanya aku tak breakfast sangat, bukan sebab tak sempat tapi takut nak buang air lak.. mana nak carik toilet dalam keretapi letrik tu plak kan.. tak ke naye 2..

besok dijangka diorang nak bawak kitorang bawak lokomotif.. eh bukan2x.. naik lokomotif je sebenarnya.. so lain kali kalo aku rajin aku sambung.. daaaaaaaaa

Saturday, December 11, 2010

aku suka la...

aku suka laa
ko comel
tapi ko tak jambu
tapi aku tetap suke
kelmarin aku jumpa ko
terserempak sebenarnya
sampai sekarang aku gila bayang
ko kena janji
jangan pegi mana-mana
kalo aku banyak harta
dah lama aku try ko
aku tau ko jodoh aku
dah di takdirkan bersama
tapi apakan daya
terlalu banyak halangan
aku tau semua orang nak ko
ko yang terbaik
semua pengsan kalo ko xde
tapi ape aku kisah
aku tau ko x penah pandang aku
sapelah aku
duit dalam bank islampun ade 14.50
x layak nak berdamping dengan ko
tapi aku tau
satu hari nanti ko tetap jadik milik aku
sumpah
aku x carik yang lain
ko bergaya
ko nampak matang
itu yang aku suke
sabarlah sayang...