Monday, August 8, 2011

humble brag

pernah dengar tak perkataan nih?? aku baru tahu masa tengok cerita NCIS-LA.. benda ni adalah habit kebanyakan orang.. termasuk aku.. huhu..


humble brag ini mengikut google bermaksud "a humble brag is basically a specific type of bragging that masks the brag in a faux-humble guise."..  ambik!! sebijik aku copy.. huhu.. dalam bahasa melayu ialah berlagak dalam nada merendah diri... contohnya, "malunya aku tumpahkan air kat peha jay chou".. sebenarnya bukan nak mention sangat malu tu, tapi jumpa dengan jay chou yang dimaksudkan.. kiranya dia nak orang tau yang dia dah jumpa jay chou.. ko mampu??


just follow twitter humblebrag kalo nak baca tweet2 berlagak dari orang lain.. so start from now, mari kita cakap berlapik-lapik.. tapi aku suka tweet yang nih "I find it hard to gain weight. Tips to get fat people! Go!" ko ingat ko kurus laa ye!!


p/s: beratnya nak bawak laptop pegi mana2, sakit bahu.. nasib baik ade Ipad 2 nih..







Saturday, August 6, 2011

ramadhan tiba lagi!!

perasan tak sekarang waktu berlalu macam pantas gila kan?? tak sempat nak kejar.. malam pegi siang, siang pegi malam.. kadang kadang masa tu wasted macam tu jer.. tengok sinetron plus cerita korea.. peluang untuk kurus semakin jauh.. sediiih!!

aku just nak cakap macam sekejap je aku rasa.. macam baru je lepas puasa dengan kawan kawan aku masa kat uitm tuh.. tp sekarang dah puasa lagi sekali.. setahun macam sekejap je kan.. tapi puasa tahun ni best dapat puasa penuh dengan family.. best!! tadi aku terlebih gula lepas tu dapat laa hidayah nak buat kek coklat tuh.. betullah setan dah kena rantai..

love,
paris hilton

p/s: skandal ajak buat video