Wednesday, June 29, 2011

life is short but sweet..

received a text message from my roommate masa kat matrix dulu.. dia cakap dia nak bertunang.. tahniah tahniah.. happy gila bila dapat tau kawan sebelah katil aku yang cun melecun tu dah nak bertunang.. im happy for u my dear.. tapi tak tau lagi pegi ke tak.. kalau ada rezeki sampailah saya ke perak.. huhu

kan aku dah cakap matrix sweet..


 

Tuesday, June 28, 2011

nak kaya tapi malas nak keja..

ni kalau mak aku baca ni mesti dia hempuk aku dengan kerusi.. huhu.. tetiba rasa best laa duduk rumah.. dah lama tak duduk rumah lama lama macam nih.. makan minum semua cukup.. teheee.. aku dah bebas dari financial problem (buat sementara waktu) aku ade jugak try cari keja kat jbstreet tuh tapi cari je laa yang aku apply sikit gila..hehehe.. tapi kadang kadang rasa nak keja tu ade jugak kan..

btw, baru balik dari holiday.. pegi kelantan ye anak anak.. sangat sangat menyeronokkan.. rasa macam nak pegi lagi.. next year nak pegi mana plak? Taiwan boleh tak ayah?? nak pegi cari jay chou.. yuhuuuu..

sebenarnya aku kadang2 boring jugak duduk rumah.. aku nak keja tapi taknak area lain.. nak dekat umah aku jugak!! boleh?? huhuhu


p/s: LOL (lots of love)

SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone



dapat tag dari sue.. mintak2 boleh menang.. ngee.. sapa2 nak join klik disini

nak tag kat:



Sunday, June 19, 2011

macam mana nak tido awal ek??

haiii,

macam mana nak start tido awal balik ek?? dah try tutup lampu awal tapi tetap tido after 3.. adeyh. kena start cari kerja yang berfaedah nih..


besok mak kata gerak pagi pagi.. tidolahhhhhhhhhhhh

Wednesday, June 15, 2011

selami hati, selami jiwa, selami lautan dalam

bismillahirrahmanirrahim

Ya Allah tunjukkan aku sebagaimana mereka yang telah Engkau tunjukkan.

Berikan kesihatan kepadaku sebagaimana mereka yang telah Engkau berikan kesihatan.

Dan peliharalah aku sebagaimana orang-orang yang telah Engkau peliharakan.
Berilah keberkatan bagiku pada apa-apa yang telah Engkau kurniakan.

Dan selamatkan aku dari bahaya yang telah Engkau tentukan.

Maka sesungguhnya, Engkaulah yang menghukum dan bukannya yang kena hukum

Dan sesungguhnya tidak hina orang yang Engkau pimpin.

Dan tidak mulia orang yang Engkau musuhi.

Maha Suci Engkau wahai Tuhan kami dan Maha Tinggi

Maka bagi Engkaulah segala pujian di atas apa yang Engkau hukumkan.

Aku memohon ampun dari-Mu dan aku bertaubat kepada-Mu.

Dan semoga Allah mencurahkan rahmat dan sejahtera ke atas junjungan kami Nabi Muhammad dan keluarganya.

p/s: doa qunut


Monday, June 13, 2011

hatimu milikku



p/s: lagu ni sangat sweet.. ngee

selamat kembali ke sekolah..

haiii..

hari ini cuti sekolah dah abes!!! semua orang yang layak umurnya sila kembali ke sekolah..jangan ponteng!! aku tengah tengok adik aku terbungkang depan tv nih.. penat ye baby?? hahaha.. tu laa aku dah kata ko jangan sibuk sibuk nak ikut aku tengok tv sampai malam malam.. kan dah ngantuk kat sekolah.. aku takpe aku assistant mak je.. mak nak pegi mana aku ikut jer.. walaupun mak tak memerlukan teman..

tadi aku ikut mak aku pegi sekolah.. rindu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! kat sekolah.. bestnya dapat pegi sekolah balik.. seringgit pun dah boleh hidup dengan puas..



p/s: sila bangun dengan senang

Saturday, June 11, 2011

bola bola bola...

haiii semua..

semua orang tengok bola.. aku duk menghadap laptop je dari tadi.. huhuhu.. nak tengok tv.. kalau aku hijack tv ni bley tak?? nak naik atas tengok tv?? huh tak kuasa!!

baru balik bercuti dari rumah fifa.. best2!! thanks fifa and family for the best layanan, makanan dan sebagainya.. nanti aku datang lagi (muka tak malu).. btw babe aku lupa nak bayar popcorn.. setiap kali aku tengok bekas popcorn 2 aku teringat kat ko dowh..

p/s: whatever laa ko jantan!!

Saturday, June 4, 2011

happy hujung minggu!!

haiiii peeps..

besok reunion sekolah tu.. nak pegi ke tak weiii?? masih gagal membuat keputusan.. aku tau semua orang rindu kat aku *muntahhh..  pastu lusa nak pegi melawat belated birthday girl ----> fifa.. boleh kaya ktmb dengan hasil daripada sumbangan perjalanan aku.. kira balas jasa sebab amek aku praktikal laa kot.. sila bagi ayah saya bonus tinggi tinggi..

aku tak tau laa kenapa minggu ni banyak sangat kenduri kahwin.. boleh rosak diet aku.. macam mana nak sihat?? bersungguh sungguh aku pegi terapi sebab nak kurus (padahal terapi tu untuk orang yang sakit lutut, kencing manis, gout dsb- kira penyakit pakcik makcik) kira aku satu family mencegah sebelum kena laa nih.. hehehe

tadi aku pegi dua kenduri kahwin.. omg!! balik rumah semua orang terus terbongkang.. panas sangat laa cuaca sekarang.. kang hujan banyak sangat banjir pulak kang..

adik saya lagi sorang pegi genting *jeles ok

bu faridah & pak rahman

burpp

<3

tak larat nak jalan balik.. rehat dulu

nak tiru jambu- huuuuuuuu




Friday, June 3, 2011

belum bersedia lagi..

selamat malam..

suddenly i forgot want i want to story.. haha.. sorry.. aku dah type tajuk dengan penuh konfiden.. lepas tu pegi main facebook, and start IM.. then when i come back, i already forgot about it.. tido dulu kot.. maybe lepas ni aku ingat aku nak cakap ape..

p/s: maybe kena makan kismis banyak banyak

Wednesday, June 1, 2011

owh saya lupaaaa

selamat malam..

aku baru teringat yang aku ada reunion skolah.. gosh!! tu pun lepas baca ada orang post kat fesbuk.. lagi seminggu nak reunion baru aku perasan.. huhuhu.. tak sempat laa nak pakai safi rania macam nih.. btw nak pegi ke tak?? this week sangat sibuk laa..

tapi kalau pegi mesti segan.. semua orang dah besar kot.. mesti dah lainn.. ade yang dah bekerjaya.. aku penganggur je kot.. ade yang dah kahwin *jeless.. nak sembang pasal ape?? owhhh gemas dah maju sekarang.. stesen keretapi makin besar.. kfc pun dah ade.. tak lama lagi ade wayang kot.. xpun cuaca sekarang tak menentu laa.. kejap hujan kejap panas.. pening kepala I..

nak pegi ke tak?? ke nak pegi kenduri kahwin?? boleh makan free.. tak payah keluar modal.. boleh curik sirih nak makan.. malas nak fikir laa.. nanti dah sampai harinya aku pegi laa mana mana.. jangan duduk rumah je sudah lahh..

p/s: bila nak kerja nih??
p/s/s: heboh pasal budak 14 tahun cakap dia dah tak dara.. lantak ko laa kiahh