Thursday, March 31, 2011

jangan hubungi saya selepas 12 malam...

hello universe,

tajuk bunyi macam bisneswomen je kan... hahaha.. pukul 12 malam adalah masa bersama keluarga.. sebenarnya maksudnya camnih: pukul 12 malam tu time aku dah tido.. pukul 11 aku dah tido sebenarnya.. sekarang pukul 9.40 ni pun aku dah ngantuk.. ok type laju laju..

pantang laa kalau orang buat miss call or call time time macam tu kan.. sorry i takde boyfriend (motip tulis kat sini??) so tak alert laa dengan bunyi bunyi telefon nih.. bila balik umah je telefon tu tak keluar beg dah.. tak peduli pun kondisi dia camer.. ade bateri ke tak.. than, bila nak tidur barulah cari henfon.. nak set alarm laa kununnya walaupun tak sempat nak set dah tido.. so jarak telefon tu dengan aku sangat laa dekat..

sebenarnya point nak cakap ialah aku terkejut.. aku punya mind set kalau orang telefon malam malam nih mesti ade emergency kan?? macam risau.. boleh gugur jantung uolss.. tak suka.. pastu bila dah angkat just nak tanya ko sihat?? ko tengah buat ape?? paling aku marah kalau aku tak boleh tido balik lepas tu.. geram geram.. kalo miss call lagi laa aku sakit hati.. mesej takpe.. kemungkinan untuk aku bangun sebab dengar bunyi mesej adalah tipis..

btw, besok balik umah!! terujaaa!! dah lama tak balik.. hehehe.. tapi abang askar aku dah takde laa plak.. posting jauh jauh lagi.. takde orang nak kawan aku sampai tren berlepas..

p/s: beg tak kemas lagi.. kemas pagi besok sempat tak??
p/s/s: kenapa mandi pagi lagi lama dari mandi petang??
p/s/s/s: aiskrim vanilla boleh sembuhkan food poisoning?? penawar terhebat!! suka!!

Wednesday, March 30, 2011

saya anti sayur!!

heyy universe,

tadi lepas buat questionnaire membunuh tu (jangan laa salah lagi.. tak larat dah nak buat soalan nih.. jawab soalan lagi senang dari buat soalan ok!!) aku pun baca laa blog susu sejat tu kan.. tu yang entry pasal kawan dia tak makan sayur tuh..

waah samalah kita tak makan sayur!! sayur tak sedap.. rasa dia pelik.. kalau boleh sekecik kecik sayur tu tak boleh masuk dalam mulut.. nanti rosak selera.. tapi bukan semua sayur yang aku tak makan.. kobis  aku makan!! kacang panjang makan!! tomato makan!! tapi depends dengan cara masak laa kan.. kalo kat kedai punya tak suka laa.. kalau home made punya aku bedal je.. cuma tak makan sayur yang berklorofil nih.. yang hijau hijau pelik nih..

risau gak bila si susu tu cerita kawan dia selalu pening kepala.. maybe bukan sebab tak makan sayur kot (suka hati aku je).. mak cakap kalau nak kulit licin kena makan sayur.. kawan mak cakap "kena paksa anak akak makan sayur"..  tapi anak mak memang takkan makan sayur...

p/s: kena beli supplement nih..
p/s/s: teringin nak makan kfc famous bowl.. xde sayur punnn

Saturday, March 26, 2011

happy sunday...

haii,

just nak bagi summary for this week.. konklusinya sepanjang minggu nih emosi tak stabil.. rasa rasa macam homesick laa puncanya.. miss my mum, miss my dad and miss sikit sikit my adik adik.. wahhh rindu.. baru tiga minggu tak balik kot.. camner nanti kalau jared padalecki propose pastu ajak duduk kat england lepas kahwin?? padan muka sendiri.. eh tak!! i rela je.. keje rajin rajin pastu belikan umah untuk diorang kat england sekali..

than tadi pegi job fair di PWTC.. ok i admit.. first time pegi sana.. SAKAIII!! tapi rasa macam tak berbaloi je pegi sana.. orang ramai sangat.. nak jalan pun susah.. nak buat survey lagi laa susah... sempit sangat lorong uolls bukak 2.. besok kasi besar eh.. ternoda asyik berlaga laga dengan lelaki bujang hensem macho bukan muhrim nih.. tapi untuk course yang aku amek ni macam tak banyak peluang ke aku yang terlepas pandang.. tapi serius aku rasa tak banyak... tapi di penghujung hari menikmati makanan yang enak adalah paling best... ermmm..

ok lastly before nak pengsan selama lapan jam ni kan, just nak cakap sorryyyyy.. tapi sure ko tak baca.. hahaha.. kita kawan lagi kannnn? that day tak sengaja.. pastu bukan sengaja tak angkat ko punya call tapi betul betul betul aku dah tido time tu.. hello ko kena sedar kita dah dewasa ok.. antibodi dah tua.. tido pun ikut sedap mana nak letak je.. damn it.. aku tak merajuk, aku tak sentap... jom kita kawan balik.. tak nak kawan olok olok lagi.. tehee.. daaa..

p/s: england??? heyy paris laaa..
p/s/s: tak sure laa si jared tu duk england.. macam dah salah disitu..
p/s/s/s: tetiba teringin nak pindah jakarta laa plak!! jom baim wong..

Friday, March 25, 2011

stress la uollss

hey,

aku rasa aku ade problem dalam soal-soal mengendalikan stress.. rasa-rasanya dah cukup bagus stress sorang sorang tanpa melibatkan orang lain, tapi kenapa muka yang menjadi mangsa???

nak exam jerawat naik.. sentap sikit pun jerawat naik.. kuat berangan jerawat naik.. kutuk jerawat orang pun jerawat naik.. salah makan jerawat naik.. tak cukup tido jerawat naik.. aisshh..

PEGI SANA KAT ORANG LAIN.. SAYA TAK SUKA ANDA..


ok sumpah ko buruk.. Tak sukaa
jerawat keji ni bukan aku punya ok!!

p/s: satu tak baik dah tumbuh lagi satu
p/s/s: penat dah tonyoh krim kat muka
p/s/s/s: kena kurangkan lagi makan sayur kot
p/s/s/s/s: tak pun kena tengok rango..

Wednesday, March 23, 2011

how i look today







* image from google

p/s: waa... nape ngan aku nih??
p/s/s: tak suka kamu, kamu dan kamu
p/s/s/s: R.I.P elizabeth taylor (27 February 1932 – 23 March 2011)

Tuesday, March 22, 2011

dah nak abes dah...

haii,

tinggal berapa belas hari je lagi nak abes praktikal... tak tau laa nak sedih ke nak suka.. empat bulan setengah dah jadik warga ktmb and almost time to say goodbye.. sob sob..

btw, lepas ni nak buat ape?? kerja kah?? kahwin?? jaga rumah?? ternak lemak?? tanam anggur??
ok tak tau.. tidur barangkali.. huh

p/s: nak kerja cepat cepat
p/s/s: bila nak siap tesis ni?? menyakitkan hati betul

Sunday, March 20, 2011

lepas rindu..

haii,

yesterday, uitm ada buat finishing school.. kat mana?? of course laa kat uitm shah alam.. malangnya aku menetap bukan  di shah alam.. so kena merantau.. pagi-pagi buta dah kene bangun.. that what we call spirit right?? hehehe.. thanks to fifa sebab sudi ambil aku kat LRT.. walaupun ada orang lain sibuk nak naik juga kann?? sape dia tu nak amek tempat aku??

ok dah sampai shah alam.. perjalanan terasa sekejap kerana sibuk menghalau nyamuk dan bercerita macam sepuluh tahun tak jumpa... taadaaa.. finishing school 2?? entah aku pun  tak paham dia nak ape.. ceramah pasal current market and so on.. yang lain tu aku aku takde di tempat kejadian.. harap maklum..

but meeting all the girlfriend sangat sangat seronok.. semua orang jadik kecoh terus bertukar jadik melah, timah dan joyah si penyampai gosip..  seronok seronok!!! btw breakfast abes.. kitorang tak sempat amek.. hidup tanpa makanan adalah sangat sangat tak bermakna ok!! terus tak berminat dengan finishing school lagi dah..

tetiba je aku dah sampai bukit raja.. waahh tetiba kata.. dah alang alang jumpa kawan yang best takkan laa nak duduk lagi dalam dewan yang tak best tu kan.. lama gila tak hang out camtu.. empat orang kepochi sibuk menambah pengetahuan sesama sendiri.. best kan?? ingat nak tengok movie but than takde cerita yang best so kitorang lepak kat old town je laa..

lepas tu tukar plak venue.. bergerak ke McD seksyen 3.. betul betul mengungkit kenangan... but before turun kerata nak masuk McD tu chiko si melah suggest nak tengok umah hantu kat seksyen dua tu.. abes laa kitorang round nak cari umah tu.. tapi main agak je sebab tak sure yang mana satu.. but tadi aku google laa nak tengok umah yang mana sebenarnya than i found this

tak tau laa betul ke tak??

tapi nape kita tak perasan eh?? lepas tu pegi rumah hantu seksyen berapa ntah.. sometime i have short term memory.. seram laa gak.. than lepas tu baru lepak kat mcd and terus lupa pasal that scary scary house.. lepas tu, balik laa ape lagi.. dadadada.. 

p/s: banyakkan information pegi finishing school..
p/s/s: rindu nak gosip lagi
p/s/s/s: selasa ni please jadik!!!

Thursday, March 17, 2011

usia meningkat

haii,

sejak dua menjak tiga menjak ni kan, aku rasa aku dah jadik macam mak cik.. meaning?? seriously badan aku dah nampakkan kematangan.. antaranya..


  1. aku senang tetidur.. korang letak laa jay chou sebelah aku masa kat dalam LRT aku tetap akan tertidur.. macam mana?? jangan sampai terlajak dari destinasi sudahh..
  2. topik perbincangan menjurus kearah kematangan.. asyik laa nak berbincang soal kawen, jodoh dunia dan akhirat.. hehehe.. btw ada orang dah pilih kaler pelamin.. fewiit
  3. dah mula nampak garis garis penuaan di mata.. aku baru perasan tadi.. aishh.. kene booking nak pegi spa nih.
  4. senang penat, mudah mengalami masalah dengan urat urat dalam badan, padahal naik tangga sikit je kot..
  5. semakin gemar menjaga kecantikan, minum banyak air dan jeles tengok orang berkahwin.. dulu tak kisah pun.. 

Tuesday, March 15, 2011

tell me

hai..

tadi baca satu blog,

encik blog tu punya ayat macam nih

"tak ingin menyintai dan dicintai"

lebih kurang camtu laa

dan i think...

ayat tu sesuai untuk saya..

biar allah yang tentukan..

but with the person yang saya suka dan berattitude normal

tak kisah laa hensem ke tak

cover macho not allowed

tapi kalau dah macho sangat sangat terima je (typical perempuan)

xoxo

p/s: aku cakap pasal cinta.. kagum tak??
p/s/s: nak senyum hari hari..
p/s/s/s: senyum lagi banyak dari menangis
p/s/s/s/s: aminnn....
p/s/s/s/s/s: tension dengan facebook.. penatnya nak refresh.. macam nak cek result uitm jek


kacaknya senyuman

Monday, March 14, 2011

reminder!!!

dear farah ashikin,




please tengok dulu nama pengirim sebelum hantar mesej,


kan dah malu sampai sekarang..


clumsy clumsy clumsy..


xoxo

Thursday, March 10, 2011

geram ok!!

TAK BOLEH KE KO CAKAP SOMETHING UNTUK BELA DIRI????!!!

KALAU SUKA SANGAT KENA USIK MACAM TU SEKALI,,

SILA JANGAN LIBATKAN SAYA..


TERIMA KASIH..

Monday, March 7, 2011

short update!!

hello everybody...

tetiba tergerak pulak nak update blog kan.. kata diari kan.. nanti bila aku nak tulis buku log practikal training tu adelah sumber rujukan apa yang aku buat hari  ni kann..

hari ni saya praktikal sorang lg.. huhu.. abes dah sumer blog aku kaji dan baca.. but but but tadi kan i attend meeting!!! bangga kan.. bukan meeting yang i duduk pastu dengar je tau.. i jadik tukang picit button nak tukar slide.. rasa macam secretary plak kan.. sceretary yang berkarisma ok.. see i org penting dlm meeting..tanpa i mesti meeting tak berjalan.. hehehe.. (terus tukar kata ganti nama.. secretary kate)


*sambung makan pulut kuning



banyaknya aku mkn benda nih


secretary yang berkarisma