Sunday, April 24, 2011

mood: hypertensen

haiii semuaa,

laptop rosak!! bila laptop rosak, rasa macam dah tak up to date.. banyak betul tertinggal.. dulu tak payah kongsi-kongsi, nak main sampai terbakar pun boleh(dah terbakar dah pun).. yang buat tambah sakit hati lagi, dia terbakar time sangat sangat diperlukan.. over laa ko laptop.. kan dah sekarang jadik perhiasan kat rumah aku..

yang leceh bila pakai laptop orang lain nih, sumer nak kena log in.. dulu kat laptop sendiri tak payah pun.. smpai sekarang nak log in youtube tak ingat password.. tambah tambah stress.. love u laa laptop..

Wednesday, April 13, 2011

nama saya..

haii semua orang,

sebenarnya sekarang tengah buat my thesis. tapi rambut dah panjang pastu masuk masuk mata.. pastu jadik gatal gatal sebab tercucuk cucuk rambut.. sekarang dah fed up.. malas dah.. memandangkan nak facebook pun dah  boring,, nak search ape pun tak tau.. pastu search laa maksud FARAH ASHIKIN... sebab tadi cakap dengan fifa ashikin tu takde maksud.. rupa rupanya ade laa.. adeyh..

FARAH
farah bermaksud kegirangan / joy.. jadi aku buat kesimpulan bahawa kehadiran aku memberi kegembiraan kepada semua orang.. terima kasih..

FARAH
FFleksibel
AAmanah
RRamah
AAlim
HHarum
Apa ada pada nama?

nampak tak??.. semua di atas adalah benar.. takde tipu tipu..  terbukti laa orang yang nama farah ni memang bagus orangnya..

ASHIKIN
ok.. banyak kali aku google yang ni.. banyak yang kata takde dalam rekod laa.. keji tau.. bukan tu maksud ashikin.. pastu jumpa satu blog ni dia kata kate maksud ashikin ialah tingkat tertinggi dalam perasaan cinta kepada sesuatu atau seseorang.. pastu dia tambah lagi ashikin diambil dari 'siqqin' yang bermaksud tajam seperti pisau.. 

ASHIKIN
AAmanah
SSuci
HHarum
IIkhlas
KKomited
IIdealistik
NNaif
Apa ada pada nama?

tak pernah guna pun ashikin nih.. kesian kat dia.. takpe memandangkan maksud dia tingkat tertinggi dalam perasaan cinta i simpan untuk future husband i laa  *pengsannn.. nanti future husband i panggil ashikin (tingkat tertinggi dalam perasaan cinta), i sebagai ashikin (tajam seperti pisau).. ok


yang paling penting dan jelas sekali ialah aku seorang yang amanah dan harum.... kalau digabungkan farah ashikin tu akan memberi maksud si gembira yang setajam pisau.. gerun tak??? kombinasi yang menarik.. terima kasih kepada mak ayah dan atuk kerana memberi nama saya.. 


p/s: i just can't get enough




Monday, April 11, 2011

ten ways see thai ghost..

dear semua orang,

tadi boring boring than i decided to watched this movie..
sorry laa movie yang aku tengok ni tertinggal zaman sikit..


sebenarnya tak habis pun tengok lagi.. cerita hantu thai kan.. biasa laa.. terkejut gila nak mati.. siap mata terkeluar lagi.. adeyh.. tapi movie ni serius seram.. maybe sebab aku duduk kat hujung office ni pastu semua orang takde kat level nih.. kalau tengok ramai ramai tak takut kot.. 

sinopsis (copy je) :
in Thailand, Chongkwai is welcoming his friends Ted and his cousin May and Kofei and his girlfriend April from Hong Kong. While in a tourist tour, they see an accident on the road, and when they return to Chongkwai's home, they decide to tell ghost stories. Chongkwai shows them a mystic book with ten ways to see spirits and they decide to follow the procedures. When Kofei vanishes, April tries to fin him, while Ted and May runs back to Hong Kong. But the spirits do not leave them and insist to play with them. Ted and May return to Thailand trying to stop seeing ghosts.

tapi cerita hantu thai ni menggelikan laa.. dah laa hantu huduh pastu tak tau laa nak cakap macam mana... tapi hero dia punya muka macam pakwe yuna tu laa..

p/s: btw cerita ni dah lama.. saja je nak story kat sini.. :)


Thursday, April 7, 2011

born this way..

haii universe!!

entry takde kena mengena dengan tajuk.. siang tadi tengok video clip lady gaga tuh.. lady gaga punya video semua pelik.. orang semua nak jadik cantik cantik tapi dia nak jadik hodoh.. pape ntah.. nasib baik lagu best best..

fyi, sekarang nih tengah menghitung hari.. hari hari terakhir sebagai trainee kat ktmb ni kan.. macam sekejap je.. kadang kadang rasa macam lama gak laa.. lepas nih siapkan projek paper, cari kerja, cari kerja, cari kerja, cari duit, cari jodoh.. sibuk kan??

jerawat makin teruk laa.. jerawat besar jerawat kecik semua ada.. very the menyampah.. makan salah ke?? takde makan kacang pulak.. rasa nya salah produk nih.. memang laa muka kurang berminyak tapi jerawat naik teruk gila.. mula mula ingat kesan sampingan sebab tukar produk baru.. tapi dah nak dekat sebulan dah kira tak normal.. lepas ni pakai scrub guna hampas kelapa laa.. tradisional sikit..

pastu kan kalau salah makan, especially yang pedas pedas ni kan, perut senang pedih laa.. kesan tak makan sayur ke tuh?? tak kan?? tapi kalau kata muka jerawat sebab tak makan sayur...... diterima.. dulu tak macam tuh.. ok je.. sekarang pulak tak boleh tetiba.. aishh


pekerja berkaliber
abaikan orang ktmb tuh


rindu rumah!!
tak sabar nak raya lagi


kagum sampai tak sempat nak posing


nak pegi penang lagi..
tapi fobia dengan nasi kandar.. peh liss

  
lagu nih super duper best

p/s: gambar takde kena mengena dengan topic
p/s/s: video pun.. tp beliau hot
p/s/s/s: perut pedih lagi.. :( :(
p/s/s/s/s: dah makn dah faymes bowl tuh.. tak faymes sgt la rasa dia..

Saturday, April 2, 2011

OMG!!

hai universe!!!

waahh.. anuar zain dekat melodi..

gila gila hensem.. *pengsannnn

cantik kulit dia.. liciiinnn.. erk

rambut baru yang menawan..

gaya yang gentleman

suka suka suka suka

i love u damn so much!!

p/s: mood ~~ HISTERIA
p/s/s: kita sama kann x kawen lagi!!
p/s/s/s: btw gentleman i dah curang :(