Thursday, June 14, 2012

tok ketua

tanggungjawab ketua bukan senang.. sebab tu kalau kita dapat status ketua kita mesti buat sebaik mungkin sebab orang bagi kita tanggungjawab dan diorang percaya kat kita.. bukan jadik ketua sebab nak gaji banyak tapi tak boleh jalan amanah orang..

bila kita jadik ketua kita kena jadik tegas (sebab tu aku bukan ketua).. kena letak diri kita tinggi sikit dari orang bawah kita supaya diorang respect kat kita dan dengar cakap kita bukan kita dengar cakap diorang.. tanggungjawab ketua bukan senang sebab semua kesalahan ada kat bahu kita bukan bila ada masalah tunjuk orang lain..

jangan bila ada masalah cakap mulut aku jahat laa kann sedangkan aku tak amik tau pun department anda.. semua orang lagi tua dari saya kat situ then nak buat apa aku cari gaduh.. saya hormat pada yang tua.. tak pernah pun bawak cerita ko tu sana sini.. sory mak jemah dah bertaubat..

*bila ada orang bela kita rasa macam nak nangis plak kann.. sob sob

1 comment:

sue perbs.. said...

ketua, manager same la kan... ak tk layak jdi manager..